30.6.2013

Valmennus 28.6.2013

pitkä postaus valmennuksesta kuvien kera

Sirkku tuli jälleen kerran kuvaamaan ja seuraksi valmennukseen. Kasasimme kentällä olevat esteet keskelle kasaan, jotta tilaa olisi enemmän, eikä Olli kuumuisi turhaan esteistä.

Penina saapui ja ilmoitti että menisimme puomeja, wuhuu....Koskahan me ollaan viimeksi ylitetty puomi? Olisikohan ollut se katastrofaalinen estevalmennus 24.3.2013. Eli jep, siitä on oikeasti aikaa. Ollille puomit ovat valtava kuumemisen aihe. 

Aloitimme käynnissä taipumisella. Olli on varsinkin oikeaan suuntaan melko vino (joka johtuu osittain itsestäni, olen itse vino). Se kääntää takapään ulos ja etupään sisään, joten tehtävänä oli korjata takapäätä sisälle ja etupäätä ulos ja samalla säilyttää taivutus. Aluksi oli vähän hankaluuksia, ennen kuin löydettiin se punainen lanka ja homma alkoi toimimaan.Ensin ravissa tuli ratsastaa puolikkaalla kentällä neliötä, ja saada O taipumaan kulmissa. Tässä huomaa hyvin sen kun ei ole omaa kenttää, O fuskaa kulmissa, se kääntyy lapa edellä. Pari kertaa minun piti kääntää itse nenä ensin ja sitten vasta loppu hevonen, tämäkin alkoi sujumaan lopuksi.

Sitten pitikin tulla puomeja, ja no. Arvata saattaakin miten se meni -ei kovin hyvin.
Aluksi menimme pelkkien puomien yli, tasaisella vauhdilla. Tämä meni vielä ihan hyvin, kun en vaatinut O:lta liikoja. Pari kertaa O räpelsi puomeilla, kun ei keskittynyt minne huimat neljä jalkaansa olisi sijoittanut. Mutta lisätäänpä yksi ihan pieni tehtävä -käyntiin siirtyminen ympyrän toisella laidalla. Alla olevista kuvista näkee mitä mieltä O oli asiasta.

Vastaan samalla edelliseen postaukseen tulleeseen kysymykseen:
"Hui :/ Mistä tuo siis johtuu että se noin rajusti hyppii pystyyn? Koittaako päästä painetta pakoon? Toivottavasti saatte kitkettyä pois ennenkuin sattuu mitään, varmasti harmittaa tuollainen :(
Tsemppiä!
"

Eli siihen asti kun Ollilta ei vaadi juuri mitään tai menee esim. pelkkää ravia pitkän matkaa, ei ole mitään ongelmia. Mutta jos siltä vaatii esim. siirtymisiä, varsinkin hidastavia sellaisia, menee toisella herne heti nenään ja se protestoi. Olli on hevonen jolla on oma mielipide, ja se ilmaisee sen hyvin vahvasti. Kun siltä lähtee pyytämään jotain, eikä se saa päättää sitä itse, se alkaa keksimään tämmöisiä temppuja. Pysähtyminen ja paikallaan seisominen on meidän yksi kompastuskivistämme. Olli ei malttaisi ollenkaan seistä paikallaan ja kun ei pääse eteenpäin niin se lähtee ylöspäin.
Tähän ei auta muu kuin tuon poiskitkeminen, sain Peninalta taas uusia hyviä vinkkejä, joten eiköhän tuokin sikailu lopu.

Lopuksi laitoin gramaanit päälle, ja pystyynhyppiminen loppui heti. Lopuksi pääsimme puomit menemään pari kertaa rauhallisesti ja oikeasti hyvin, joten siihen oli hyvä lopettaa puomityöskentely. Teimme vielä vasempaan kierrokseen neliöllä ratastusta ja lopuksi vielä käyntityöskentelyä.Ensi kerralla valmennus pidetään meillä kotona. Aitasin pellollemme nyt itselleni isohkon n.20*40m kentän, jossa pääsen nyt kunnolla sitä ratsastamaan. Tuohon kiukutteluun ei auta oikein muu kuin ratsastus ja pari niksiä, jolla pystyynhyppimiset saa pois. 

Eli vaikka vähän "pelottelin" viime postauksen kuvalla, ei koko valmennus mennyt sentään penkin alle.

Paltaan taas ensi viikolla!

1 kommentti :

  1. Kiva nähdä ja lukea että teillähän meni kuitenkin ihan hyvin ! (: ja kiitos vastauksesta, ja tsemppiä (:

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!