20.6.2013

Nyt riitti ympyrällä pyöriminen

Ollin ratsastus 18.6.2013

Nyt hemmotellaan lukijoita pitkällä postauksella ja monilla kuvilla. Eli ratsastin Ollin tiistaina ja Sirkku tuli kuvaamaan. Eli kaikki kuvat (c) Sirkku

Kävelen tarhan luokse ja vihellän. Poni nostaa päänsä heinäkasasta ja kävelee portille korvat hörössä "joko mennään?". On ihan älyttömän kiva huomata kuinka O lähtee mielellään töihin tai tulee vain seurustelemaan. Siitä on tullut myös paljon avoimempi, se tykkää kun sitä rapsutellaan ja hoidetaan. Se ei juokse karkuun edes laitumella. 

Aluksi kävelin muutaman kerran niittyä ympäri taluttaen Ollia. Tästä on muodostunut jo rutiini, ennen selkäännousua kävelytän pari kierrosta niittyä ympäri ja pyydän sen laskemaan päätään alas.
Olen nyt opettanut Ollille, että kun nousen selkään, en pidä ohjista lainkaan kiinni, vaan se seisoo paikoillaan rauhassa. Ollilla oli ennen tapana lähteä samantien kun ratsastaja pääsee selkään ja se oli jokseenkin ärsyttävää. Nyt O seisoo nätisti paikallaan ja saan rauhassa kerättyä ohjat käteeni ennen kuin lähdemme liikkeelle.
O käveli rennon oloisena ympäri niittyä, se ei yhtään hössöttänyt vaan kuunteli mitä halusin. Tämä on jo meille suuri saavutus, voidaan kävellä alkukäynnit rauhassa.

1.Olli tekee töitä nykyään korvat hörössä! Superhyvä juttu.

Olli yllätti tänään ravissa positiivisesti! Se ei kaahottanut, steppaillut tai tehnyt mitään tyhmyyksiä, vaan kuunteli minua. Se ei painanut ollenkaan ohjalle ja ohjaus toimi aika hyvin.
Tämä oli toinen kerta kun menin koko niityllä, enkä vain tuolla ympyrällä. Ollilla on ennen ollut paha tapa viedä minua muualla ja alkaa pomppimaan heti kun vähänkin kiukuttaa. Mutta nyt se toimi normaalin hevosen tavoin!

Kun poni toimii hyvin niin mitä tekeekään ratsastaja? Kusee kaiken...Penina sanoi minulle viime valkussa että jään jalustimille seisomaan ja nyt näin sen omin silmin videoista. Itsestäni tuntuu että kevennän täysin normaalisti, mutta enmpä taidakkaan. Tässäkin on osa syy O kaahottamiseen, lähden siihen mukaan. Tämä asia täytyy nyt kyllä korjata ja panostaa seuraavilla ratsastuskerroilla.

 2.
 3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 8.
 9.
 10.
11.

Sitten oli laukan vuoro, ja mikä olisi ratsastuskerta ilman pikku kiukkuamisia?

 12.
13.

Kun kiukuttelu loppui, laukka sujui yllättävän hyvin. Olli ei pysty viemään noilla kuolaimilla minua, joten meno on hallitumpaa. Uskalsin ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen laukata koko niittyä pitkin! Hui, kun olikin jännää mutta hauskaa. Poni meni jaloistaan ihan sekaisin kun ohjasin sen pois ympyrältä :D rassu tottunut jo, että pelkästään tuolla ympyrässä laukataan.

 14.
 15.
 16.
17.

Eli siis kaikenkaikkiaan meni yllättävän hyvin. Kohta uskallan ottaa jo gramaanit pois! Nyt O on hyväksynyt uuden kuolaimen ja alkaa toimimaan sillä aika kivasti.  Täytyy vaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa ratsastamaan kunnolla.

Mikä kuva on teidän mielestänne onnistunein otos? 

Mutta nyt täytyy lähteä pakkaamaan ja nokka kohti mökkiä! :) Palataan taas juhannuksen jälkeen.

Kaikille lukijoille hyvää juhannusta!

1 kommentti :

  1. Kaikki kuvat oli tosi kivoja ja postaus muutenkin, mutta ehkä 2,4,9 ja 16 oli kaikkein kivoimmat omaan silmääni :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!