17.6.2013

Match-show ja paljon kuvia

hieno heppanen!

Eli ystäväni Maisa sai minut ylipuhuttua ja lähtemään elämäni ensimmäistä kertaa match-showhun hevosen kanssa. Olen koiria kyllä esittänyt, mutta hevonen on aina eri asia :D No on tämäkin nyt sitten koettu! Paikalla oli kamalasti tuttuja hevosia sekä ihmisiä. Match-show pidettiin siis Sylvia-kodilla Lahdessa, jonne ajaa meiltä noin 25 minuuttia.

Kuvat (c) http://onneton.kuvat.fi/kuvat/ sekä (c) Vilppu Eloranta/ http://maisaw.otukset.fi/


Alunperin oli tarkoitus lähteä sekä Ollin että Ellin kanssa, mutta päätin lähteä pelkän Ollin kanssa. En olisi yksin pärjännyt kahden hevosen kanssa, vaikka isäni olikin mukana. Jälkeenpäin olikin ihan hyvä mennä vain yhden hevosen voimin.


Aamulla Ollin haku tarhasta ja sitten perusteellinen putsis puunaus! Olli oli vähän ihmeissään suht aikasesta touhuamisesta, itse kun olen enemmän iltaihmisiä ja ratsastan usein illalla. Putsasin vielä suitset ja laitoin ponin valmiiksi kuljetusta varten.
Poni oli vähän erimieltä koppiin menemisestä, mutta saimme kumminkin lopulta liinan avulla sen lastattua. Ja eikun amtkaan ja nokka kohti matsäreitä.
Paikan päälle saavuttuamme kävin ilmottautumassa ja hakemassa numerolaput. Tällä välin isäni oli ollut kätevä ja purkanut O:n pois kopista ja se seisoi nätisti ulkona katsellen ympärilleen. Vielä nopea harjaus ja tutustumaan paikkoihin. Kiertelimme ja kävimme kävelemässä vähän metsässä.Olimme kehässä vastaikkan yhden parhaimman ystäväni kanssa. Eli siis tuttu hevonen vastassa, pikku tamaa Neilikka. Kehässä yllätyin Ollista, se oli rauhallinen ja esiintyi suht edustavasti. Seisominen tuotti vähän hankaluuksia, jalat eivät olleet parhaassa mahdollisessa asennossa. 
Sain juosta kehää ympäri monta kierrosta, mutta saimme kumminkin hyvän arvostelun. Tuomarilla oli vaikea päätös, koska vastakkain oli Olli, ravuri sekä Neilikka, ratsutyyppi. No, tällä kertaa saimme sinisen nauhan, mutta se ei minua lannistanut. Vielä oli sinisten hevosten vuoro, eli kaikki jtoka saivat sinisen olivat samassa kehässä. Pari kierrosta käyntiä ja ravia ja sen jälkeen tuomarin päätös. Ja arvatkaas mitä, Olli pääsi BIS-kehään :DD


Bis-kehässä emme enää pärjänneet muiden hienoille hevosille mutta se ei haitannut minua ollenkaan.
 Hevonen oli koko ajan rento se seurasi uteliaasti ympäristöään ja käyttäytyi todella hienosti. Tämä oli tosi kiva kokemus tulevaisuutta varten.

paras!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!