30.10.2012

51. Kisat Rapen kanssa!

Argh, että välillä vihaan elektronisia laitteita. Joko netti on kokonaan pois käytöstä tai pätkii tai on muita ongelmia! Jospa saisin tällä kerralla kirjoitettua tämän tekstin loppuun asti...


Eli tosiaan oltiin Rapen kanssa lauantaina Voistion tallilla koulukisoissa, luokkana raviluokka. Ollaan Rapen kanssa oltu aiemmin 2 kertaa kisoissa, ensimmäisellä kerralla 60%, toisella 66% ja tänä vuonna 68,611%! Ehkä ensivuonna sitten se maaginen 70% rata.... kai sitä saa toivossa elää.
 


Lähdin kisoihin vähän epäillen, perjantaina ratsastus ei sujunut ollenkaan putkeen, joten odotukset oli aika matalalla.
Matka Vositioon meni mukavasti kaverin kanssa rupatellessa. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin ja kävin ilmoittautumassa ensimmäiseksi.
Rapella ei ole etukenkiä ollenkaan, joten sillä käytetään bootseja. Koulukisoissa ei saa olla suojia (buutsit luetaan suojiksi) joten otimme ne tultuamme pois, jotta Rape vähän totuttelisi menemään ilman niitä.

Ulkokentällä taivuttelin käynnissä ja otin pari pätkää ravia, Rape jolkotteli aluksi kuin kameli. Yritin saada vähän liikettä kinttuihin lisäämällä ravia pitkillä sivuilla ja skarpimmaksi pohkeesta. Itse maneesissa oli noin 15 minuutin verryttely ennen suorituksia.
Rape käveli maneesiin suoriltaan eikä kytännyt mitään. Näköjään jo tuttu paikka. Verkassa rape joku hipsutteli tai meni ravilisäystä, tasainen hyvä tempo oli aika lailla hukassa. Lämmitellessäni tein aprit voltit ja pysähdykset ja muutaman kerran linjan pituushalkaisijalle, jotta ne olisivat sitten itse radalla voisivat onnistua.Veryttelystä jäi vähän huono maku suuhun...
Lähdin toisena toisessa verryttelyryhmässä, joten sain jäädä maneesin sisälle odottamaan vuoroani.Edellinen ratsuko radalta ulos ja itse sisälle. Tässä vaiheessa vatsani vääntyi ympäri, tai siltä se ainakin tuntui. Muutama kierros rataa ympäri ja sitten pilli soi. Tässä vaiheessa minulta katoaa kaikki päästä ja keskityn vain suoritukseen.
Itse rata oli aika tasapaksu, numeroita 6,0-7,5. ei huippusuoritus, mutta tasaisen varma se oli :D
Loppu kommentti arviointipaperissa "Siisti suoritus". Videon saatte myöhemmin, kuvaajan tietokone ei ole missään yhteustyö haluisessa tilassa joten saan videon vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.

Radan jälkeen en oikein tiedä mitä ajattelin, rata ei ollut pohjanoteeraus, muttemme myöskään loistaneet. Kun sain kuulla että menin johtoon, meinasin kaatua siihen paikkaan. Tunnekirjo oli aika monipuolinen, toisaalta harmitti rata, mutta toisaalta helpotus, se ei voinut mennä kovinkaan huonsoti jos menin kerta kärkeen!


Hyppäsin takaisin hevosen selkään ja suuntasimme palkintojen jakoon. Rape sai keltaisen ruusukkeen suitsiinsa ja seisoi koko palkintojen jaon aikana paikallaan, hieno poni!
Kunnia kierros mentiikin laukassa, jota itse ihmettelin suuresti. Ei voinut olla nauramatta hevoselle, korvat tötterössä se pisti menemään ympäri maneesia!Loppujen lopuksi kisoista jäi hyvä fiilis, pidän tuollaisista harjoituskisoista. Ketään ei katsota pahalla ja vähän huonomminkin osaava voi pärjätä omalla tasollaan :) Kaikki kuvat on otettu veryttelystä!

Vielä yksi lukija lisää, jolloin kasassa olisi 50 lukijaa! Voisin keksiä jotain kivaa teille lukijoille, joten mitä te haluaisitte? Nyt saa vapaasti ehdottaa tai toivoa!

2 kommenttia :

  1. miten ruokit kilpailevia hevosia. perus kauralla vai jollain kunnon pöperöllä. jos on vaikka este hevonen mikä tarvitsee paljon voimaa että jaksaa hypätä.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vosin tehdä erikoispostauksen siitä, mitä meidän heppaset oiekin syövät, voin siellä kertoa tarkemmin :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!