3.10.2012

40. Hevosten muutto!

Pahoittelen postauksen viipymistä, mutta nyt yritän kertoa mahdollisimman hyvin muutostamme :)

Lauantaina haettiin tallilta kaikki varusteet ja tavarat. En voi kun ihmetellä, miten ihmisellä voi olla niin paljon tavaraa :D 1 hevonen, mutta 5 satulaa.... seassa oli minun kamat, mutta vain murto-osana ja muuttoautona meillä oli kuorma-autoksi rekisteröity pakettiauto, joka tuli todella täyteen. Ja tuohon tyhjään koloon edessä laitoimme Sennin, raukka ei mahtunut enää minnekkään muualle. No loppupäivä menikin vähän siivotessa ja taravoiden laittamisessa.Sunnuntaina itse hevoset muuttivat. Ollin kaveriksi tuli samalta tallilta oleva Viivi, joten haimme hevoset yhtä aikaa meille. Viivillä on kahdet kärryt ja ajattelimme, että Olli kiskoo toisia, onhan se vanha ravuri. Valjastin Ollia ja toinen seisoi tosi rauhallisesti paikoillaan, kärryt sain helposti kiinni. Laitoin Ollin loimen kärryihin, jotta saisin sen helposti kuljetettua mukanani. Odottelimme pihalla hetken aikaa Viiviä. Nousin kärryihin ja PRKL! Olli lähti kuin tykin suusta kärryt perässä juoksemaan ympäri pihaa, itse tipuin kärryistä ja päädyin melkein puuhun. Olli lähti täyttä laukkaa kärryt pomppien tallin taakse.Olli kurvasi tallin takaalta pihattoon päin (pihattoon menee ns.kuja, jonka päässä on toinen tarha). Kuja on tosi mutainen eikä Olli pystynyt siitä vauhdista pysähtymään, joten tarhan alalaudan läpi ja kaverin tarhaan juoksemaan. Sain lopulta hepan tarhasta kiinni, se tärisi, vaahtosi ja silmävalkuaiset näkyivät. Sille on varmaan tapahtunut ravi ajallaan jotain....Irroitin kärryt ystäväni avustuksella. Hevonen ehjä, kärryt ehjät (tosin loimi oli toisen pyörän ympärillä jumissa), autot ehjät, mutta pari tarhaa vähän rikki.
Lähdimme viemään hevosia meille, Viivi kärryjen kanssa ja Olli taluttaen. Molemmat tutkivat innokkaina tarhaa ja pihattoa.
Senni kummasteli vesiletkua


Eli nytten on siis toteutunut pidempi aikainen toive, hevonen omassa pihassa! Voi että, nyt malttaa taas nukkuakkin. En olisi heti uskonut että tämä toive toteutuu, mutta pitää näköjään vain toivoa :)

Huomenna lisää yllätyksiä luvassa ;)

2 kommenttia :

 1. Asuuko ne pihatossa vai onko myös ihan talli? Asutko missäpäin? Hollolassa? Niin unelma saaha heppa omaan pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihattossa tällä hetkellä, mutta huomenna valmistuu akrsinat :)
   Asun Hollolan peräkylässä :D

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!