25.10.2012

47. Treenailua


Syysloman alkuun päätin vähän nostaa tavoitettamme Ollin kanssa, joten otin itseäni niskasta kiinni ja menin koulu- sekä estevalmennukseen. Maanantaina oli Tuija Pakkasen kouluvalmennus ja tiistaina estevalmennus. Molemmat pidettiin läheisellä maneesitallilla.

Maanantain kouluvalmennuksesta ei ole kuvia, tajusimme vasta amtkalla että kamera jäi eikä sille voinut enää mitään. Matka maneesille sujui yllättävän rauhallisesti, Olli käveli suurimman osan matkasta. Maneesille saavuttuamme Olli meni saman tien maneesin ovesta sisään eikä ollut moksiskaan uudesta paikasta.

Aluksi veryttelimme harjoitusravissa omaan tahtiimme ja pyrimme löytämään rauhallisen tahdin, joka on meille vähän ongelma, koska Olli tuppaa kiihdyttelemään ravissa. Teimme paljon ympyröitä ja siirtymisiä. Jos Olli alkoi kiihdyttelemään, siirryimme käyntiin ja teimme pysähdyksiä niin kauan että rento käynti löytyi jälleen. Tämän harjoituksen avulla hevonen rentoutui ja alkoi kuuntelemaan minua. Teimme myös avo- sekä sulkutaivutuksia. Vasempaan suuntaan nämä onnistuivat oikein loistavasti, oikealle hieman takkuilevasti. Olli on jäykempi oikeaan suuntaan, mutta parin toiston jälkeen sekin alkoi sujumaan. Loppua kohden ravityöskentely parani ja Olli alkoi rentoutumaan. Vasen laukka onnistui super hyvin! En ole koskaan ratsastanut sillä ehvosella niin hyvää laukkaa. Oikeaan suuntaan nosto tuli kuin tykin suusta, mutta sen jälkeen sain laukan taas haltuuni.

Lopun kommenteissa saimme kehuja Ollin liikkeistä ja sen olemuksesta. Se on kuulemma laatu suomenhevonen, mutta sen kanssa täytyy tehdä paljon töitä. Ja tähän me oleme varautuneet, menee vaikka 3 vuotta, mutta kyllä se työ joskus palkitaan :)

Tiistaina oli vuorossa estetreenimme, valmentaja ei ole mikään kuuluisa nimivalmentaja, tai edes valmentaja, mutta kokenut ihminen joka osaa opettaa meitä :)
Harjoittelimme ympyrällä aluksi pientä ristikkoa sekä ravissa että laukassa. Toisella pitkällä sivulla oli innari ja toisella yksittäinen okseri. Ystäväni otti meistä videota joten nyt saattekin pitkästä aikaa kunnollisen videon meidän menostamme :)

 
Estetunti onnistui mielestäni aika kivasti, vaikka jarrut aina välillä hirttivätkin kiinni. No laukkaamaan ei olla päästy pariin viikkoon kunnolla eikä hyppäämään yli 3 viikkoon, joten siihen nähden meni yllättävän hyvin.
Olli oli vasempaan kierrokseen yllättävän rauhallinen ja päästiin menemään jo vähän pidempiä tehtäviäkin. Itse pitäisi muistaa vaan istua satulaan kuin iilimato ja hidastaa sillä tavoin enemmän. No, harjoitus tekee mestarin!

2 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!