12.10.2012

42. Lits Läts Lätisee!

Vettä,vettä ja lisää vettä...märkiä tarhoja ja märkiä loimia...että inhoan sadepäiviä! Syksy on ihana vuodenaika, jos ei vain sataisi vettä näin paljoa...

No nyt tämä postailu on taas vähän jäänyt :( Pahoittelen, lukioon aion panostaa tänä vuonna enemmän kuin ykkösvuonna joten se vie minun aikaani.

Keskiviikkona Sirkku tuli kuvaamaan minua, kiitos siitä!
Ratsastin ensin Veeralla, menin pellolle, joka oli aika märkä sataneen veden vuoksi muttei onneksi liukas. Veera oli alkukäynneissä hyvin avuilla, tein paljon taivutteluja.
Pelto on viisto, jonka toisessa päässä on "jyrkempi rinne", joten pienimuotoista mäkitreeniä tulee tehtyä ihan huomaamattaan. Ravissa meni ihan hyvin, mutta alamäkeen Veeralla ei vielä riitä lihaskunto/tasapaino, jonka vuoksi päätin mennä tielle ratsastamaan.
Tiellä ravasin pari pätkää ja otin vähän laukkaa. Laukka tuntuu Ollin jälkeen aivan ponin askelilta ja itse aikalailla vain nauroin selässä. Menin vielä hetkeksi niitylle ratsastamaan jossa in ravipätkiä ja Veera kulki aika kivasti, vaikka yhdessä kohtaa olikin vähän liikkumisongelmia.

Veeran satula saa jalkani menemään kauhean eteen, joten ensi kerralla täytyy olla tarkempi oman istuntani kanssa.
Ratsastin Ollilla Veeran jälkeen. Kun saavuimme pellolle niin yllätys yllätys...vettä alkoi satamaan. No, kamera ei kestä vettä, joten kuvailut jäi Ollin osalta pois melkein kokonaan, pari kuvaa on ihan kivoja, mutta niissäkin on vesipisaroita.

Onneksi Ollia eikä minua ole tehty sokerista! Aluksi taivuttelin paljon jotta saisin hepan kevyeksi edestä ja keskittymään. Ravissa tein siirtymisiä, jotka onnistuvat nykyään todella hienosti, ehkä vähän vahva vielä alaspäin, mutta silti puhtaita siirtymisiä ilman jännitystä. Laukkasin vasempaan suuntaan ensiksi, nostin laukan mäen alla, tein puoliympyrän ja mäen päällä käyntiin, sama toiseen suuntaan. Ensimmäisessä nostossa Olli innostui ja nosti takajalkojaan todella korkealle, ei pukittanut mutta pomppi :D Oikeassa laukassa ei tullut yhtäkään pukkia, Olli oli koko ajan hanskassa ja siirtyi raviin suosiolla, ilman tappeluita! Mikä fiilis, ja sitten ei voi edes kuvata :( 
Lauantaina olen menossa maneesille treenaamaan Rapella koulukisoihin. Rape on lainahevonen jolla olen osallistunut kahtena edellisenä kertana voistion kisoihin, eikä perinnettä voi katkaista :D Rata on sama kuin viimevuonna, joten nyt tiedän mitä asioita pitää treenata.
Huomenna olisi tarkoitus myös ratsastaa Ollilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!