10.5.2015

Ekaa kertaa sarjaa

Throwback maaliskuulle!


Palataan ajassa taaksepäin, jo reilun kuukauden päähän maaliskuun alkuun. Maassa oli vielä lunta ja me harjoittelimme Voistion estekilpailuja varten. Kisoihin oli tuolloin aikaa muutama viikko ja tajusin, ettei Ellillä ole koskaan hypätty sarjaa.. Niin, ehkä olisi hyvä harjoitella, edes sen kerran!Alkuun ratsastin alkuverryttelyt ja aloitimme ylittämällä sarjavälin puomit ravissa. Elli tuntui erittäin hyvältä ratsastaa, se liikkui innokkaasti, mutta kuunteli pidätteitä. Elli innostuu esteistä, mutta pysyy kapasessa, joten omaan käteeni aivan loistavan tuntuinen!

Tarkistin oikean välin vielä laukkapuomeilla ja haimme näin sopivaa rytmiä sarjan ylitykseen. Laukka puomit sujuivatkin hienosti, ja nostimme esteitä hieman.Sarjan a-osalle Elli hyppäsi oikein hyvin, kunhan paikka vain onnistui hyvin. Onneksi Ellin laukka on yllättävän helppo säädellä ja olemme samaa mieltä ponnistuskohdista.
Ongelmia tuotti sarjan b-osa, sehän se sarjan haaste onkin. Elli ei ensin uskaltanut jatkaa laukkaa ensimmäisen esteen jälkeen ja näin ollen paikat eivät osuneet. Kun sarjan välistä selvittiin, Ellin hyppy b-osalle oli täysin selätön ja lähinnä räpiköivä ylitys. Yli päästiin ja matka jatkui, mutta halusin hyviä hyppyjä myös b-osalle. Vaihdoin suuntaa ja toiseen suuntaan E saikin melkein heti punaisesta langasta kiinni ja hyppäsikin tosi hyvin!Uskaltauduin nostamaan esteitä, olihan luokankin korkeus 60cm kisoissa. Ensimmäisellä yrityksellä E kielsi b-osalle... harvoin kyllä otetaan kieltoja, mutta ponnistuskohtaa auttava maapuomi oli todella pelottava. Seuraava ylitys olikin oikein ilmava ja tämän jälkeen Elli tykitti!
Saimme todella hyviä ja pyöreitä hyppyjä myös b-osalle ja olin oikein tyytyväinen. Otin vielä vaikeampaan suuntaan korkeammalla korkeudella hypyt ja onnistuminen tähänkin suuntaan. Onnistumisiin on hyvä lopettaa ja Elli saikin taas paljon kehuja.Haluatteko lukea tälläisiä postauksia, jotka eivät ole ajankohtaisia, vaan menneiden treenikertojen muistelua?

P.s. Etsitään uuden bannerin tekijää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!