1.3.2015

Taikun treenejä videolla


Perjantaina olin sopinut Taikun ratsastuksen ja sain pikkusiskoni mukaan kuvaamaan. Videot on kuvattu puhelimellani, mutta kyllä niistä vähän näkee miten meni. Muutenkin on hyvä nähdä omaa ratsastustaa videolta kisoja silmällä pitäen, meillä kun ei ole säännölliseen kouluvalmennukseen mahdollisuutta.

Ennen ratsastusta pääsimme kuitenkin synttärikutsuille, joten tuli ahmittua herkkuja ihan liikaa.. arvatkaa vaan kuinka kiva on ratsastaa täydellä mahalla. No, poni haettiin kuitenkin tarhasta, kamat päälle ja "kentälle". Olen Taikulla käynyt pari kertaa tässä välissä ratsastamassa, ja treenit on mennyt ihan ok. Koko ajan paranee, kun opitaan tuntemaan vähän toisiamme.

Ensin verryttelin Taikkua kentällä, tehden vaan ihan perusympyröitä ja hakien tasaista tahtia. Taikku vaikutti sopivan energiseltä, eikä ollut säikyn oloinen. Päätin kuitenkin mennä pellolle tekemään töitä, Taikku saikin siis nostella kunnolla jalkojaan hangessa.

Keskityin eniten K.N.Specialin ohjelman meille vaikeisiin kohtiin, eli lisättyyn raviin ja laukka-käynti siirtymiin. Lisätty ravi tuottaa ratsastajalle ongelmia, koska Taikun harjoitusravi ei ole helppoa istua, saati sitten lisätty ravi. Harmittaa itseäni kovin, kun en pysty esittämään hevosen parasta lisättyä, kun en vaan osaa istua kyydissä. Taikku on vielä lisäksi erittäin laukka herkkä, joka ei helpota lisätyn ravin ratsastamista ollenkaan. Kaikkea ei tietysti voi heti saada, joten treeniä,treeniä!
En nyt selitä ratsastuksesta niin paljoa, näätte videolta kyllä itsekkin miten meni.

Olin jo lähdössää pellolta pois, kävelin löysillä ohjilla kohti pellon reunaa, kun Taikku lähti ilman mitään varoitusta kuin tykinohjus kiitolaukkaan, Sitten järjettömän suuret pukkisarjat perään, niin että oma takaraivoni osui ponin pyllyyn. Keikuin kyydissä toinen jalka Taikun kaulalla ja olin hyvin lähellä putoamista, mutta jotenkin ihmeen kaupalla pysyin kyydissä. Ja sitten tilanne oli taas ohi, kun T pysähtyi. Se seisoi korvat hörössä paikoillaan ja ihmetteli maailman menoa. T on aiemminkin pukitellut, muttei kyllä noin pahasti.  Joten menin vielä kentälle hetkeksi ja siskoni sai ratsastaa loppuverryttelyt.

Nyt on sunnuntai kun kirjoitan tätä tekstiä ja vatsalihakseni ovat vieläkin kipeät. Lauantai oli yhtä tuskaa, jo sängystä ylös pääseminen tuotti ongelmia! Joten lauantaina ei tullut ratsastuksista mitään.. Onneksi pikkusiskoni halusi liikuttaa Ellin puolestani. Ainakin tietää tehneensä töitä Taikun kanssa. Rantakunto 2015 täältä tullaan!

Pidemmittä puheitta, alhaalla teille video, katsokaa HD:na!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!