16.3.2015

Voistion koulukilpailut 14.3.Nyt on kisaviikonloppu takanapäin ja huhhuh, hengissä selvittiin! Eli siis lauantaina oli koulukisat ja lähdin sinne Taikulla, luokkana K.N. Special 2009. Kaikki tämän postauksen kuvat (c) Iida Kapiainen ja Janina Pitkänen.

Aamu alkoikin omien heppojen aamutallin parissa, jonka jälkeen lähdettiin hakemaan Taikkua. Pikkusiskoni toimi kisahoitajanani, eli seuraavaksi vuorossa oli ponin perusteellinen harjaus (joka veikin aikaa, ärsyttävää nyppiä purua jouhista.) Letitin otsajouhet, harjan ja hännän, mutta harjan letti ei pysynyt verryttelyynkään asti ehjänä. Matka Voistioon sujui mukavasti kävellen hyvässä ilmassa.Kisapaikalla oltiinkin hyvissä ajoissa, joten Taikku kerkesi tutustua ympäristöön kunnolla. Kävin ilmoittautumassa ja sitten hetken aikaa kävelin kentällä ja ratsastin käynnissä heppasta läpi.

Verryttely oli maneesissa noin 15 min ja alkuun Taikku olikin ihan kiva ratsastaa. Se ei juuri kyttäillyt mitään. Aika reipas kuitenkin ja juoksi hieman apuja karkuun. Kerran teki pukkisarjat, kun toinen hevonen tuli takaapäin todella läheltä ohi. Olimme ryhmämme viimeisiä, joten menimme maneesista vielä pihalle hetkeksi odottelemaan omaa suoritustamme.Maneesin takaisin päästyämme Taikku alkoi kerätä kierroksia, joten ratsastin koko ajan siirtymisiä eri askeleiden välillä.

Mutta sitten alkoi pienet ongelmanpoikaset, poni oli todella hermostunut aina kun maneesin ovea avattiin/suljettiin. Joten joka kerta kun ovi liikkui Taikku pukitti/hyppi pystyyn/sinkoili tai muuten vain katosi kontrollista. Eli jouduin aina ratsastamaan sen uudestaan avuille ja seuraamaan itse koska ovi liikkui. Sain pidettyä kuitenkin temppuilut suht hallinnassa, joten ei aiheutettu muille ratsukoille häiriötä radan aikoina tai verryttelyssä.Radalle päästyämme oli hetki aikaa vielä ratsastaa ennen lähtömerkkiä ja niinhän se maneesin ovi taas liikkui ja Taikku sai taas sätkyt. Sen jälkeen pilli soi, joten kamalan kauaa aikaa ei ollut, kun piti jo rata aloittaa.

Luojan kiitos radan aikana ovi ei liikkunut ja saatiin tasapaksu rata. Hetkittäin T oli rento ja kiva ratsastaa, mutta hieman liian kiireinen ja jännittynyt. Saatiin arvosanoja 4,5-6,5 eli ei mitään loistosuoritusta, mutta kuitenkin läpi päästiin ja prosentteja tuli 52,4. Lopputuloksissa olimme 10/16.

Tuomarin kommenttina paperissa:"Mielenkiintoinen hevonen, joka toimiessaan on varmasti varsin näyttävä."Olen loppupelissä ihan tyytyväinen rataamme, se oli joo tasapaksu, eikä mikään loistokas. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen helpon B:n ratani ja kävin Taikun selässä ennen kisoja 5 kertaa, joista kahdesti pystyin rataa kunnolla harjoittelemaan. Eli tällä treenin määrällä tavoite saavutettu, pääsimme läpi!

Ehkä ensi kisoihin treenaamme vähän lisää ja mietin, että ulkokisat voisivat olla Taikulle paremmat kuin hallikisat. Mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!