17.11.2014

Treenaamassa maneesilla Ellillä & Ollilla



 Sunnuntaina lähdimme suuremmalla porukalla maneesille ratsastamaan. Sanna ratsasti Ollilla, Iida lähti Ellillä, minä Taikulla. Lisäksi Sirkku oli mukana kuvaamassa ja lisäksi mukana oli muita tukijoukkoja katsomassa/heostenhoitajina/puomin nostajina. Sää oli sumuinen, muttaei onneksi satanut vettä.



Maneesi olivarattumeilleklo12-13, joten tallille menimme yhdentoista aikaan laittamaan ratsuja kuntoon. Maneesille lähdimme puolen aikaan, tällämatkallatuleekin hevosille todella hyvät alku/loppukäynnit aina. Elli oli etunenässä,Olli keskimmäisenä ja minä viimeisenä. Olli käveli Ellin perässä rennosti melkeimpä koko matkan eikä sählännyt juuri lainkaan. Yritämme joku kerta lähteä maastoilemaan taas Ollin ja Ellin kanssa, josko se vaikka taas onnistuisi.



Kävin Ellin selässä hetken verran, otin sillä muutamat hypyt. Meidän kentällä ei ole hetkeen päässyt hyppäämään inhottavien vesisateiden takia, joten maneesissa hyppääminen on ihan luksusta. Elli oli vähän sählä, jonka vuoksi esteille lähestyminen oli vaikeampaa. Esteeltä laskeuduttiin kuitenkin myötälaukassa, mikä on positiivista. Saatiin kuitenkin muutamat hyvät hypyt alle ja jätin siihen. Elli on huomattaasti rennompi ratsastaa meillä kotona. Sininen okseri oli alkuun kamalan pelottaa, ei päästy ensin lähellekkään. Lopuksi ravasin sen verran, että sain Ellin kuulolle ja rauhoittumaan. Muuten Iida hoitikin Ellin ratsastamisen.



Ollilla on ollut vähän haastavampi ratsastaa viimeaikoina. Se toimi yksi päivä talutusponina todella hienosti ja pikkuiset ratsastajat laukkasivatkin monta ympyrää. Yksin ratsastettaessa käynti on ollut tosi hyvää, Ollia voi ratsastaa siinä ja se on hyvin kuulolla. Ravissa on ollut hieman ongelmia lähinnä keskittymisen puuttumisen vuoksi. Ravi lähtee helposti kaahottamaan tai kaatumaan ja saa tehdä todella paljon töitä, että ravista tulee rento ja tasapainoinen. Mutta on ollut myös niitä onnistumisen hetkiä aina pätkittäin.



 Maneesille päästyämme Olli käveli rennosti ympäri maneesia ja oli rento. Kun muut ratsukot alkoivat ravaamaan/laukkaamaan, alkoi Ollikin hieman keräämään kierroksia, muttei ollut mahdoton. Sitä pystyi ratsastamaan kuitenkin. En kerinnyt itse paljoakaan seuraamaan miten välissä ratsastus sujui, mutta suurempia ongelmia ei ainakaan ollut.



Lopputunnista Sanna ja Olli löysivät yhteisen sävelen. Olli kulki erittäin rentona ja Sannan mukaan oli todella hyvä ratsastaa. Se oli kevyt kädelle eikä kaahottanut yhtään. Ensimmäistä kertaa huhtikuun jälkeen Ollilla myös laukattiin. Ja se laukkasi todella hienosti! Oli hienoa katsoa, miten hyvin Olli toimi ja Sanna oli tyytyväinen. Eli Olli väläytteli yksiä parhaimpia palojaan ikinä tällä ratsastuskerralla.
 



Seuraavaa maneesi kertaa taas odotellessa. Tulisipa nopeasti lunta niin pääsisi kunnolla taas kotona treenaamaan! Pimenevät illat tuottavat taas vähän päänvaivaa, kun otsalampun valossa on hieman inhottava treenata. Itse pystyn ratsastamaan jo päivällä, mutta silloin en saa ketään kuvaamaan ratsastusta. Kiinnostaako teitä lukea pelkkiä treenipostauksia ilman kuvia?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!