27.11.2014

Onkos tullut kesä nyt talven keskelle?Ulkona on pimeää, kylmää ja inhottavan koleaa. Maa on mutaista ja mikään ei pysy puhtaana tai kuivana. Ratsastukseen sääolot on mitä huonoimmat, varsinkin kun ei ole maneesia pään päällä. Jos kerrankin olisi hyvä sää ratsastaa, niin ei kerkeä valoisan aikaan enää ulos. Ja sen kerran kun pääsisi aikaisin ratsastamaan sataa pikku-ukkoja taivaalta. Jippii, motivoi tosi paljon.Joten ajattelin vähän muistella kesän ihania ratsastuskelejä! Tässä postauksessa on kuvia eräästä Samun ratsastuskerrasta, jolloin kaikki oikeastaan oli kohdallaan. Ilma oli sopivan lämmin, ei ollut ötököitä, ratsastusta ilman satulaa ja yhteistyöhaluinen poni. Mitä muuta voikaan enää toivoa? Nyt tuli ehkä vielä suurempi ikävä kesää..
Toivon todella, että sataisi edes pysyvä lumi maan kamaralle. Sekin helpottaisi jo huomattavasti ratsastamista. Tänä talvena yritetään mahdollisimman paljon harrastaa myös hiihtoratsastusta! Se on tosi kivaa touhua ja Ellikin oikein nautti siitä.Toissapäivänä iski inspiraatio nousta hevosen selkään. Nappasin Ellin tarhasta ja pikavauhtia kentälle, jotta sain viimeisetkin valonrippeet hyödynnettyä. Ratsastin noin 40min ilman satulaa ja kyllä kannatti! Teimme Ellin kanssa paljon siirtymisiä, joiden kanssa yleensä on hieman ongelmia, mutta tänään ne onnistuivat. Laukka on myös parantunut ihan huimattavasti. Teimme paljon nostoja, sekä käynnistä ja ravista. Oikealle sujuu kuin vettä vaan, vasemmalle nostoissa täytyy itse olla tosi tarkkana ja auttaa hieman. Lopuksi Elli meni ravia todella rennosti ja selkäänsä käyttäen. Ei haittaa vaikka itsellä on sisäreidet ihan jumissa, kun ratsu oli noin hieno!


Miten te, joilla ei ole maneesia, ratsastatte näin syksyisin/alkutalvesta?
Mikä tämän postauksen kuva oli mieluisin?

2 kommenttia :

  1. Meillä ei ole maneesia, ja kentän pohja on muutenkin tosi epätasalaatuinen, jostain kohti se on pehmeämpää ja jostain kohti tiiviimpää. Nyt kenttä on aivan jäässä, paitsi jostain kohtaa maa on vielä kuohkeaa ja oikeastaan upottavaakin. Syksyisin on pakko ratsastaa vaan paljon käynnissä, ja hevoseni on vielä vähän hankala ratsastaa, emmekä voi lähteä esim. maastoon ollenkaan. Täytyy odotella parempia kelejä, siis lumen tuloa tai sitten kunnon plussakelejä... Turhauttavaa.

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!