18.9.2014

Huikea koulutreeni sänkkärillä
Nyt on aikaa istua tietokoneen äärellä ja yrittää kirjoitta vähän enemmän ratsasteluista.Viime viikonloppuna ratsastimme Sirkun kanssa Ellin puoliksi. Olosuhteet olivat täydelliset sänkipellolla ratsastamiseen, joten suuntasimme sinne. Sirkku sai ratsastaa ensin ja Elli toimi tosi kivasti, mikä ei ole aina ollut ihan itsestäänselvyys. Nyt kuitenkin yhteinen sävel löytyi ja sain itse pelleillä kameran takana.

Kaikki postauksen kuvat (joita on paljon!) on ottanut Sirkku Sivo.


Sirkun ratsastuksen jälkeen kapusin itse selkään ja väänsin hetken aikaa koulua. Elli tuntui käynissä yllättävän pehmeältä, eikä yrittänyt kiskoa ohjia kädestä. Sen sai rungosta helposti suoristettua ja pohkeisiin reagointi oli nopeaa. Elli liikkuu pellolla paljon energisemmin kuin kentällä, joten tuolloin se ei jäänyt junnaamaan paikalleen vaan liikkui eteenpäin.Ravissa Elli toimi todella kivasti. Se oli herkkä ja kevyt ratsastaa. Sirkku oli jo laukannut Ellillä ja se toimiikin yleensä laukkaamisen jälkeen paljon paremmin. E osaa ennakoida laukannostot, eikä aina välttämättä keskity kunnolla tehtävään. Itse syyllistyn yleensä ratsastamaan saman kaavan mukaisesti, jonka vuoksi E tietää koska laukan vuoro on. Nyt se kuitenkin keskittyi ja toimi ajoittain mukavasti. Välillä E kompuroi pellolla, jolloin ravin tahti rikkoontui.


Ravattuani kumpaakin suuntaan hetken ja saatua Ellin hyvin avuille nostin laukan. Laukkasin oikeaan kierrokseen ensin, mikä on E:n helpompi suunta. Koko noston ajan E pysyi pyöreänä ja laukkasi rennosti eteenpäin sen jälkeen. Ensimmäistä kertaa ikinä! Wuhuu. Laukka pyöri kolmitahtisena, eikä yhtään räpellystä ollut havaittavissa. Laukan vauhtia pystyi säätelemään ja ratsastamaan. Nostot käynnistä onnistuivat todella hienosti.


Päivän suurin ylllättäjä oli kyllä vasen laukka. Se on E:n huonompi suunta, mutta tänään laukka toimi yhtä hyvin kuin oikeaankin kierrokseen. On hienoa, että E kehittyy eteenpäin, sillä nyt laukkaa voi alkaa pikkuhiljaa työstämään eteenpäin. Nyt vauhtia oli vielä kentällä laukkaamiseen hieman liikaa, mutta pellolle tempo oli juuri sopiva. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Superheppa!

Tämän jälkeen olin niin tyytyväinen Elliin, että annoin sen hieman baanattaa. Nämä kuvat tulevat seuraavassa postauksessa julki. Muuten tästä postauksesta olisi tullut kilometrin mittainen. Laukkaamisen jälkeen otin hetken vielä ravia, ratsastin ilman jalustimia. Tuo kevytsatula ei anna jalalle tukea, joten on helpompi ratsastaa ilman jalustimia.
Elli liikkui todella hyvin ravissa, ehkä parhaat pätkät tähänmennessä. Sain itse tehdä selässä todella paljon töitä, jotta istuin häiritsemättä hevosta. E oli kevyt, kantoi itseään ja liikkui oikeinpäin eteenpäin. Ehkä me päästään sittenkin joskus kouluradoille asti?


Tuliko postauksesta jo liian pitkä ja oliko kuvia liikaa?

4 kommenttia :

 1. hyvä elli ! :3 upeita kuvia ja näytätte hienolta ! :) ellikin edustavana :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku otti hyviä kuvia ja Elli toimi yllättäen tosi kivasti :)

   Poista
 2. Hyvä postaus! Kuvia ei ollut liikaa, sopivasti sekä tekstiä että kuvia. Mielestäni selkeä ja hyvin rytmitetty postaus :) Kiitos!

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!