16.12.2013

5-vuotiaat hyppäämässä

esteitä 14.12.2013

Mihin hävisi kaikki lumi? Kaikkialla on liukasta ja kamalan koppuraista. Onneksi laitumen takana olevalla pellolla voi ratsastaa ja hepoilla on hokkikengät alla.Lauantaina lähdimme maneesille ratsastamaan ja tällä kertaa oli estetreenit. Ellillä ei ole hypätty kesän jälkeen ja Divalla ei ole käsittääkseni hypätty koskaan selästä käsin. No, molemmat 5-vuotiaat mukaan ja hyppäämään!

Henna-Diva

Sanna ja Jenni menivät edeltä maneesille ja rakensivat kaksi pystyä ja pienen jumppasarjan. Minä ratsastin Divan maneesille ja Sirkku Ellin. Tällä kertaa matka sujui ilman ongelmia, kerran tulin selästä alas ja talutin pelottavan pakettiauton ohi.

Alkuverryttelyissä ratsastin isoja ympyröitä kaikissa askellajeissa ja pitkillä sivuilla tein vähän askeleen pidennyksiä. Diva tuntui yllättävän pirteältä ja reagoi eteenpäin vieviin apuihin. Elli meni koko ajan korvat tötteröllä eteenpäin -se on sisäistänyt nyt esteiden hyppimisen hauskuuden. Diva liikkui paljon suorempaan, eikä kiemurrellyt yhtä pahasti kuin viimeksi maneesilla. Laukannostoissa ei ollut mitään ongelmaa eikä poni edes pukittanut koko reissun aikana.


Sanna-Elli

Aloitimme hyppäämisen pienestä ristikosta. Elli innostui vallan hirveästi ja teki muutamat kamikaze loikat! Sirkku kuitenkin taiteili hienosti selässä ja matka jatkui. Divan ensimmäinen yritys oli ylitys...tosin käynnissä. No, toinen kerta meni jo paremmin ja kolmas voitiin luokitella jo hypyksi. Tämän jälkeen Divakin oivalsi kuinka esteitä kuuluu hypätä. Muutaman kerran meni ohi, kun kuski vain matkusti ja ponin ratti ei toiminut kunnolla.

Kokeilimme tämän jälkeen jumppasarjaa. Sirkku sai taas kokeilla Ellillä ensimmäisenä ja yllättävän hyvin selviytyivät tehtävästä. Ellin tyylille ei voinut kuin nauraa, mutta onneksi tyyli on vapaa. Divalla vähän vauhti meinasi loppua kesken ja sen takia meinasi olla välien seassa ongelmia. Kuitenkin selviydyttiin tehtävästä kunnialla. Kuskit saivat kyllä tasapainotella selässä.

Henna-Elli

Tämän jälkeen vaihdoimme hevosia, minä ratsastin Ellillä ja Sanna meni Divalla. Jouduin laittamaan kaksi kierrettä vastinhihnoihin enkä päässyt Ellin selkään tämän takia...tappijalkainen kun olen :D
Sanna ratsasti Divalla ensimmäistä kertaa, eihän poni ole ollutkaan kun kuukauden päivät meillä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Divan jälkeen Ellillä hyppääminen tuntui vähän hassulta, joutui muuttamaan ratsastustyyliään aika radikaalisti. Mutta Elli hyppäsi rohkeasti, vaikka aina laukka ei pysynyt yllä tai askel sopinut täydellisesti. Tulee Kekellä hyppääminen mieleen. Elli hyppäsi ensimmäistä kertaa vähän isompaa estettä, eikä korkeus tuntunut olevan mikään ongelma pienelle lämpöselle.

Lopuksi Sanna ratsasti vielä Ellillä ja Sirkku ratsasti Divalla loppuveryttelyn, kätevää ponien kierrätystä.

Henna-Elli

Molemmat 5-vuotiaat selviytyivät reissusta hyvin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli ainakin meillä ensimmäinen hyppykerta Divalla ja Elli on lämppäri, eikä sillä ole kesän jälkeen hypätty. Saati sitten jumppasarjaa. Olen todella tyytyväinen molempiin nuoriin tammoihin! Diva kuntokuurille ja Ellille vähän enemmän laukkatreeniä, niin hyvä tulee. 

Loppuun koostevideo hyppäämisestä, videoissa ratsastan pääasiallisesti minä, mutta joukossa on muutama Sirkku-Elli pätkä ja lopussa Sanna ratsastaa Ellillä. Videot on kuvannut pikkusiskoni.


1 kommentti :

  1. Voi miten innoissaan elli on esteillä, näyttää kyllä nauttivan kun pääsee hyppäämään :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!