29.12.2013

Olli is back in business

ratsastus 27.12.2013

Sirkku tuli meille säätä uhmaten perjantaina ja päätin pitkästä aikaa ratsastaa Ollilla. Keli oli hyvin sumea ja utuinen, jonka vuoksi kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta Sirkulle kiitokset yrittämisestä! Kyllä niistä sen verran selvää saa :)

Olli viettikin melkein kahden viikon joululoman, jonka aikana sillä ei tehty oikeastaan mitään. Tämän aikana suupieletkin ovat parantuneet ja O on myös saanut lihaa luittensa päälle. Se tuli portille vastaan ja lähti mielellään töihin, välillä se saattoi vaan päättää ettei anna kiinni, piste. Harmikseni huomasin, että se on hinkannut häntäänsä, joka näyttää aika karsealta. Kohta ponikin muistuttaa enemmän mammuttia kuin hevosta, kamalan talvikarvan se onkin kasvattanut!


Mentiin kentällä, joka oli vähän vetinen, muttei onneksi liukas. Lits läts, kuuluu kun menee, mutta ei voi mitään kun sataa melkeinpä joka päivä...onneksi on sentään salaojitettu pelto niin se ei sentään lillu vedestä.
Olli käveli aluksi alkukäynnit yllättävän rauhallisesti, vaikka se oli viettänyt lomaa. Alkukäyntien jälkeen jatkoin käyntityöskentelyä tehden ympyröitä ja pujottelua.Ravissa O oli yllättävän rennon oloinen. Se ei kulkenut virkkuukoukussa vaan päinvastoin, vähän pidemmässä muodossa. Annoin Ollin ravata vähän reippaammin ja antaa sen venyttää päätään eteen-alas. Kuitenkin sillä on ollut taukoa ratsastuksesta ja haluan pitää sen motivaation kohallaan myös kouluratsastuksessa. Pikkuhiljaa sitten taas alan vaatia enemmän.Olli ei kertaakaan yrittänyt ryöstää ravissa, se ei painanut kädelle ja oli yllättävän kiva ratsastaa. Olin varautunut täydelliseen katastrofiin! Ilokseni huomasin oman selkäni paljon vetreämmäksi, se kun on välillä hieman jumissa. Pystyin istumaan harjoitusravissa häiritsemättä hevosta, eivätkä jalkani/käteni seilanneet. Jotain positiivista siis minunkin ratsastuksessa on tapahtunut.


Olli käveli jopa kaksi kertaa välikäynnit! Huiman kierroksen, mutta kuitenkin. Sekin on jo saavutus tuon hevosen kohdalla. Laukoissa ei ollut ongelmaa, hieman vauhtia tosin.
Koko ratsastuksen aikana O ei kertaakaan pukittanut, hypännyt pystyyn, jumittanut tai tehnyt mitään temppuja! Ratsastin koko tunnin ajan ilman pohkeita. 


Lopuksi tulin pyllynpäältä alas ja huomasin kauhukseni että satulassa oli kuraa :D poni vain söpösteli!

Saatte vielä pienen videopätkän meidän loppukäynneistä, joiden yhteydessä teen usein maastakäsittely-juttuja.


Onko postauksia helpompi seurata, kun kerron vain yhdestä hevosesta kerrallaan? Vai onko postaus, jossa kaikkien kolmen kuulumiset ovat samassa, parempia?

2 kommenttia :

  1. parempi on että kerrot aina vain yhdestä hevosesta kerrallaan ja vähän tarkemmin kerrot siitä. pysyy paremmin mukana ja ei tule niin luettelomaista. silloin on myös yleensä enemmän kuvia aina yhdestä hevosesta:) kiva on

    VastaaPoista
  2. Helpompaa, kun kerrot vain yhdestä hevosesta, kun muuten menee niin helposti sekaisin (:

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!