8.10.2013

Kouluratsastusta syksyisessä maisemassa

Ellin ja Ollin ratsastusta
Viikonloppu oli todella kiireinen ja sisälsi todella paljon heppailua. Silti oli älyttömän kivaa! Eiinen menikin molempien heppojen ratsastamisessa, ystäväni Minttu halusi tulla kuvaamaan, kiitos hänelle kuvista! Nyt saattekin sitten ratsastuspostauksen kera kuvien!

Viime viikon torstaina (3.10.2013) olin Ollin kanssa Peninan valmennuksessa. Hypin taas riemusta kun kuulin tunnin aiheen, askeleenpidennyksistä seis. Käynnissä tehtävä vielä onnistuikin jotenkuten, Olli vaan ei malta koskaan kävellä kun Penina on katsomassa :D no, treeniä treeniä! Ravissa oli pari kertaa jarrut kateissa, mutta onneksi myös pari tosi hyvää pätkää. Laukassa teimme noston, muutama askel laukkaa, ravivoltti ja seis. Tässä kohtaa herra veti herneen nenään ja hyppäsi kerran pienesti pystyyn.
Laukan jälkeen ravissa pyysin Ollia odottamaan ja kantamaan itseään. Poni pysähtyi ja hyppäsi kynttilänä pystyyn+ kauhoi etusillaan, tässä kohtaa komensin kunnolla ja sen jälkeen Olli menikin tosi nättiä ravia. Huoh.

Myönnän, olen päästänyt meidät liian helpolla työnteosta. Olen mennyt vähän sinne päin ja silloin kun Olli on mennyt nätisti, ratsastanut vain hetken aikaa. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja alan ratsastamaan. Kunnolla.Eilen eli maanantaina ratsastin ensimmäiseksi Ellillä. Ellillä olenkin ratsastanut viimeksi viimeviikolla, silloin menin ilman satulaa kentällä. Pahoittelen omaa istuntaani, tuo satula on aivan kauhea. En tykkää siitä itse yhtään.


Tehtiin paljon taivutteluja, koska Elli on vähän jäykkä ja varsinkin vasemaan kierrokseen ei taivu- vaan puree kuolaimeen. Ensin töitä käynnissä, se oli ihan ok. Vasen suunta tuottaa vaikeuksia aina alkuun, mutta jumpalla sekin alkaa paranemaan ajan kanssa. Täytyy vaan jaksaa tehdä töitä pitkällä tähtäimellä ja hevosen ehdoilla.

Elli on vähän tahmea ja hidas pohkeelle, ja tarkoituksena oli laittaa kannukset, mutta unohdin ne. No, Minttulla oli onneksi aikaa, joten kävin kesken ratsastuksen laittamassa kannukset jalkaan ja vaihdoin Ellille Happy Mouth-kolmipalan.


Happy Mouthilla Elli oli paljon tasaisempi suustaan eikä painanut kädelle. Vasempaan suuntaan saatiin myös kivoja pätkiä kun hetken taivuttelin. Ravissa alkaa löytymään jo kiva tasainen tahti. Harjoitusravissa Elli kuuntelee kivasti istuntaa ja on yllättävän herkkä sille.


Laukassa Elli oli yllättävän hyvä. Nostot olivat yllättävän nättejä, ei kaahotusravia välissä. Laukka myös pyöri hyvin ja rullasi tasaisessa temmossa eteenpäin. Näillä kuolaimilla Elli ei painanut vasempaan kierrokseen ollenkaan, mitä yleensä on tehnyt varsinkin vasemmassa laukassa.

Loppuun vielä loppuravit pidemmällä ohjalla, hakien eteen-alas venytystä. Tammalle tulikin pieni hiki pintaan, hyvä juttu.


Ellin jälkeen ratsastin Ollilla. Jätin kannukset jalkaan, silloin mietin että se voi auttaa jumitukseen, tai pahentaa sitä. Toivoin todella ensimmäistä.
Sanna antoi sunnuntaina Ollille shietsu-hoitoa, Olli oli kuulemma reagoinut todella voimakkaasti.

Alkuun alkukäyntejä ja kuinka tyytyväinen olin kun pääsin taas tutun ja turvallisen hevosen selkään. Hevosen, joka tuntuu oikealta ja itselleen sopivalta. Ja tuo satula, oon ihan rakastunut siihen :D Miten oonkaan jaksanu sitä vanhaa satulaa? Hassua miten oma istunta muuttuu satulan myötä. Pidensin taas jalustimia yhden reiän verran pidemmiksi.


Olli oli yllättävän hyvä ratsastaa, se oli kevyt edestä ja liikkui rentona ja rauhassa. Koska Olilla oli ollut pari vapaapäivää, aloitin rauhassa ja hain enemmän tasasista tuntumaa. Taivuttelin ja harjoittelin taas istumista harjoitusravissa.


Oikeassa laukannostossa Olli hyppäsi kerran pienesti pystyyn, mutta that´s it. Positiivista. Kun nosto onnistui, itse laukka rullasi hyvin, enkä ole pystynyt kokoamaan sitä niin paljoa pitkään aikaan. Tein vaihtelevia pätkiä, saatoin tiputtaa laukan missä kohtaa vaan. Näin Olli olikin skarpimpi eikä yrittänyt vaan ryysätä. Hieno poni!
Kannuksien avulla jumittelu oli todella vähäistä ja Olli liikkui pohkeesta eteen. Jatkan kannuksilla menoa vielä, jotta saan jumittelun kokonaan pois. Tästä lähtee meidän uusi nousukausi, ainakin toivottavasti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!