11.10.2013

Kompastuskivi kohdattu

nimittäin siirtymiset
Pitkästä aikaa kunnon treenipostausta, tällä kertaa ilman tuoreita kuvia, joten pyrin selittämään vähän enemmän.

Tänään päätin, että kohtaan ne niin vaikeat siirtymiset. Joskus on poistuttava mukavuusalueeltaan ja kehittää myös niitä vaikealta tuntuvia asioita, meillä ne ovat siirtymiset. Meillä siirtymiset (varsinkin hidastavat) ovat lähes poikkeuksetta tuottaneet aina ongelmia. Ratsastin kannuksien kanssa.

Kun Olli saapui meille, puhtaista ravisiirtymisistä ei ollut tietoakaan. Meniköhän melkein 3kk, että nostot olivat nättejä eikä ravi tullut peitsin kautta. Pikkuhiljaa siirtymiset alkoivat olla tasapainoisempia ja nykyään Olli pystyy ainakin useimmiten kantamaan itsensä siirtymisen läpi.


Aloitin alkukäyntien jälkeen työskentelemään käynnissä. Tein voltit päätyihin ja vaadin Ollia taipumaan, pitkillä sivuilla avotaivutusta. Kun tämä onnistui, lisäsin voltin jälkeen seis ja pitkillä sivuilla tein sulkutaivutusta. Pysähdyksissä piti olla tarkkana, ettei Olli väistänyt sivulle tai pysähtynyt vinoon. Myös paikallaan seisominen on välillä vaikeaa, kun poni on koko ajan menossa. Sulkutaivutuksessa täytyy olla taas tarkkana, ettei poni vaan puske lapa edellä ja astuu oikeasti takajalallaan mahan alle.
Käynti sujui ihan hyvin, vähän malttamattomuutta pysähdyksissä ja kiirettä väistöissä. 


Verryttelyravien jälkeen aloin tekemään yllä olevaa tehtävää. Pahoittelen paintilla tekemääni piirrustusta :D
Mutta siis, vihreiden täplien kohdalla seis, punaiset täplät käyntiä, sininen ympyrä=ravivoltti ja muuten ravia.
Eli siis istuin harjoitusravissa, päätyihin ravivoltit, voltin jälkeen ravista seis-liikkumatta-takaisin raviin. Koko rataleikkaan puolessa välissä käyntisiirtyminen, takaisin raviin ja sama toisinpäin. Näin ainakin teoriassa ;)

Käytännössä itse ravi oli tosi hyvää, itselläni ei ole enää ongelmia istua harjoitusravissa enkä häiritse hevosta. Aluksi Olli ei malttanut seistä pysähdyksissä, vaan takapää heitti vasemmalle. Sain tämän korjattua kun jo pysähdystä valmistellassani korjasin vasemmalla jalalla takajalkoja. Ravivolteilla Olli taipui mukavasti ja tuli tosi kivoja pätkiä. Käyntisiirtymiset olivat aluksi ihan katastrofaalisia :D Olli ei malttanut kävellä, puri kuolaimeen ja yritti vaan ryysätä eteenpäin. Tämähän ei käynyt päinsä, tein välissä volttejä ja taivutuksia- niin kauan kun poni malttoi keskittyä ja taas kuunteli minua.

Ravi-seis-ravi siirtymiset onnistuivat pari toiston jälkeen todella hyvin, kun nämä onnistuivat, jätin ravivoltin ja pysähdyksen pois. Ratsastin kokorataleikkaata ja tein käyntisiirtymisiä, niin kauan että ne onnistuivat. Pari kertaa Olli jumitti ja alkoi peruuttamaan, mutta lopetti senkin kun olin itse päättäväinen. Lopulta sain muutamat hyvät siirtymiset.



Laukassa tein ylläolevaa tehtävää. Nostot päissä, puoliympyrä laukassa, ravisiirtyminen, toiseen päätyyn ja uusi laukannosto. Laukka onnistuikin tänään oikein hyvin. Olli nosti molemmat laukat kun halusin, ei pukittanut tai ryysinyt. Laukka-ravi siirtymiset olivat hallittuja, vaikkakin ensimmäisten siirtymisten jälkeen Olli yritti painaa päätään alas. Istuin itse satulaan ja tein tarvittaessa ravivoltin, jonka jälkeen poni toimi taas nätisti. Oikean laukan nostot eivät ole pitkään aikaan onnistuneet näin hyvin.

Lopuksi ravasin ympyrällä loppuraveja ja sen jälkeen pikkusiskoni sai hetken ratsastaa Ollilla. 

Loppujen lopuksi ratsastus menikin oikein hyvin. Siirtymiset alkoivat jo onnistumaan, laukka ei ole pitkään aikaan ollut yhtä hyvää ja ravissa tuli muutamia makeita pätkiä! Yhtään pukkia ei tullut, eikä Olli hypännyt kertaakaan pystyyn- sekin on jo huimaa edistystä. Yleensä Olli vetää heti herneet nenään kun siltä vaatii jotakin.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!