1.6.2015

Pelottavia vessoja ja kisoihin treenaustaKoskakohan tämä hulabaloo rauhottuu? Kesä tuo mukanaan monta kivaa asiaa, ja kalenteri alkaa täyttymään uhkaavasti. Kalenteriin kirjoitettiin 7.6. päivämäärän kohdalle "estekilpailut", eli Elli pääsee taas kisojen makuun. Tällä kertaa ilmoittauduin itse 70cm luokkaan ja Sirkku lähtee hyppäämään 60cm. Kisat järestetään Hämeenkoskella, eli kivan matkan päässä. Saas nähdä kuinka meidän käy.
Vaikka aikataulu onkin ollut tiukka, olen prioirisoinut Ellin liikutusta muille ja itsekkin ehtinyt ratsastamaan yllättävän usein (jopa kolme päivää putkeen). Muutenhan pyrin itse liikuttamaan Ellin noin kaksi kertaa viikossa.Varasin lähitallin kentän 21.5. hyppäämistä varten, että päästiin oikealle kentälle hyppäämään oikeita esteitä, lainasin lisäksi estesatulaa. Paria päivää aiemmin sääennuste näytti oikeinin lupaavalta, mutta kuinkas sitten itse treenipäivänä. Sää oli synkkä ja vettä satoi. Mutta me lähdettiin siitä huolimatta hyppäämään, onneksi vain vähän tihutti, joka ei haitannut ratsastusta. Kuvasimmekin kätevästi sateenvarjon alla. Täytyy kyllä välillä ihmetellä meidän tuuria esteiden suhteen, aina sataa vettä...tai tuulee niin paljon, ettei esteet pysy pystyssä.

Matkalla tallille rakennetaan hervottoman kokoista mansikkamaata. Työläisiä oli bussilastillinen ja vaikka minkälaista konetta ja härpäkettä tien reunassa. Ja ne siniset festarivessat. Niistä uljas ratsuni ei suostunut menemään 20m lähemmäksi, puhumattakaan ohi menemisestä. Hyppäsin selästä alas ja talutin puhisevan ratsuni pelottavien vessojen ohitse. Elli liihotteli ravia vieressäni ja häntä oli kohti taivasta. Ikinä en ole nähnyt E:n reagoivan noin..pöhkö heppa.Kentällä kuitenkin loppujen lopuksi päästiin, Sirkku oli mennyt jo edeltä ja rakenteli siellä jo rataa. Oli pieni kavaletti-pysty-suhteutettu pysty väli, kaksi yksittäistä pystyä ja yksi okseri. Näitä soveltamalla hypättiin pientä rataa. Aloitettiin hyppääminen mustavalkoisella suunnanmuutos pystyllä. E hyppäsi hyvin ja vaihtoi muutaman kerran puhtaasti laukatkin esteen päällä. Yleensä Elli vaihtaa kyllä etupään, mutta takapää jää ristille. Tämän jälkeen tulin sarja-suhteutettua. Elli selviytyikin tehtävästä hienosti, vaikka ponnistuskohta ei aina ensimmäiselle osunut, hevonen oli rehellin ja korjasi hyvin toiselle. Välissä piti olla pohkeen kanssa tukemassa, jotta linja pysyi suorana. Esteiden välissä E laukka pysyi hyvin koossa, ja saimme sujuvia hyppyjä. Tämän jälkeen Sirkku hyppäsi kyytiin.Sitten tuli taas minun vuoroni kivuta (puntauksen avulla) ratsun selkään ja hypätä itsekkin muutama radanpätkä. Tässä välissä otin okserille muutaman isomman hypyn, estekorkeus kasvoi n.90-100cm, tarkkaa mittaa kun emme ottaneet. Elli suoriutui noinkin isosta esteestä hienosti yli ja laskeutui myötälaukassa. Elli hyppäsi tuon esteen helpon tuntuisesti ja itsevarmasti. joten en nostanut korkeutta. Miulummin hitaasti ja varmasti, ettei tulla rytinällä takaisinpäin. Täytyy hommata tammalle vatsapanssari, alkaa kintut nousta sen verran..

Lopuksi tulin radan n.70cm korkeudella, eikä korkeuden pitäisi olla kisoissakaan ongelma, kunhan saan pakan pysymään kasassa koko radan läpi. Näillä tappijaloilla on vaan välillä hieman ongelmia tukea hevosta. Suurempia ongelmia ei ole, Elli kun on tarkka jaloistaan. Myötälaukassa laskeutuminen ja esteen jälkeen suoraan meneminen ovat haastavampia. Esteen jälkeen laukan saa vaihdettua ravin kautta ja rattikin toimii kohtalaisesti, mutta näitä harjoitellaan. Ehkä me selvitään hengissä, ensimmäisissä kunnon ulkopuolisissa kisoissa.Loppuverryttelin Ellin ja lopuksi autoin korjaamaan esteitä kentältä pois, E seurasi perässä. Kotimatkalle lähdettiin ja tällä kertaa Sirkku kulki vieressä. Ja mitä meijän pieni hevonen sanoo niistä pelottavista vessoista? Menee Sirkun selän taakse piiloon ja kävelee pitkällä ohjalla ohitse... Ihme tamma. 

Hoidettiin Sirkun kanssa Elli takaisin tarhaan ja nyt viedäänkin viimehetken treenejä, kisathan ovat jo tällä viikolla. Yhdet estetreenit otettiin vielä 31.5., mutta niistä lisää kunhan kerkiän taas kirjoittamaan.


Blogi päivittyy muutaman päivän sisällä, älkää ihmetelkö!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!