22.1.2015

Vuosikatsaus ~ ElliTällä kertaa vuorossa on Elli, eli sama systeemi, kerrataan kulunutta vuotta parhaimpien kuvien kera. Ellin kohdalla on tapahtunut kuluneen vuoden aikana aika paljonkin. Alkuvuodesta aloin uudestaan ratsastamaan myös Ellillä aktiivisemmin. Lähdimme opetteleeman ratsun juttuja ja ratsastin muutaman viikon välein Elliä läpi. Haimme alkuun gramaaneilla tuntuman hyväksymistä ja perusratsastusta. Välillä hypimme pieniä esteitä tai kävimme maastoilemassa. Ellillä oli menossa kunnonkohotuskausi. 

Keväällä Ellin treenaaminen keskittyi raveihin, jolloin ratsastamiseni oli harvempaa tai silloinkin ratsastin maastossa tehden hiittilenkkejä. Satunnaisesti selässä käydessäni suoristelin hevosta ja yritin saada sitä mahdollisimman pehmeäksi vasemmalta. Harjoiteltiin myös laukkaamista pidempiä matkoja. Käytiin Sirkun kanssa maastoilemassa Ellillä ja Divalla.
Kesällä aloitettiin taas ratsastamaan hieman aktiivisemmin ja palauteltiin mieleen jo opittuja asioita sekä opittiin uutta. Kuitenkin vielä mentiin aika alkuvaiheilla ja lähinnä käytiin maastoilemassa. Elli on niin mahtava hevonen maastossa, etten yhtään ihmettele että sen kanssa maastoiltiin paljon. Kun Diva muutti uuteen kotiin aloin ratsastamaan Ellillä useammin kentällä.
Kevään ja kesän aikana Elli olikin muutamissa starteissa raveissa.Syksyllä oma motivaationi ratsastusta kohtaa oli aika maassa. Lähinnä ratsastelin Ellillä pellolla, mutta silloinkin rennosti. Loppusyksystä aloin löytää taas treeni-intoa, joten Ellikin joutui töihin enemmän kentällä. Tamma kehittyikin syksyn aikana kivasti niin koulussa kuin kavaleteilla/esteillä. Aloimme saavutella helpon C:n rajapyykkiä.Nyt talvella Elli onkin ollut minulla säännöllisesti treenin alla  ja se on kehittynyt todella paljon. Koulussa olemme päässeet vahvalle helppo C-tasolle ja esteissä pientä rataa jo päästy hyppäämään. Yksittäisenä olemme kokeilleet 90cm, joka ei ole tuottanut suurempia ongelmia. Elli toimii kotona jo todella kivasti lämppäriksi ja ratsastus alkaa olla nousujohteista koko ajan.Olemme harrastelleet monipuolisesti kaikkea, koulu, esteitä ja maastoilua.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!