12.10.2014

Villin lännen tapaan- lännenratsastusta



Huhhuh. Mulla on aika rankka työviikko takana, minkä vuoksi en ole edes avannut tietokonetta. Nyt alkaa taas paluu normaaliin arkeen ja rytmiin. Jaoin viime kertaisen ratsastuksen taas kahteen postaukseen, jotta saisin Sirkun hienoja kuvia enemmän esille! Eli kouluratsastuksen jälkeen menimme talliin ja teimme kamojen vaihdon, koulusatula vaihtui länkkäriin.



Suuntasimme pellolle ja matkalla Sirkku ottii muutaman poseerauskuvan. Pellolle päästyämme aloin ravailemaan ja Elli olikin kovin innoissaan. Itse yritin esittää kamalan uskottavaa ja ratsastaa yhdellä kädellä. Kokeilkaapa joku kerta muuten, ei ollutkaan ihan helppo juttu kun hepalla on menohaluja.
Onneksi E kuuntelee tosi hyvin ääniapuja, joten pystyin ratsastamaan pätkittäin ihan löysällä ohjalla, ilman, että piti koko ajan pidättää.



Oikeaan kierrokseen Elli oli todella hyvä. Onnistuin nostamaan laukan pelkällä painonsiirrolla ja pohkeilla käynnistä. Ja useampaan otteeseen. Elli tajusi todella nopeasti idan ja kuuntelikin laukassa. Vasempaan suuntaan nostot eivät onnistuneet yhtä hyvin, ravin kautta saatiin onnistuneet nostot. Mutta vasempaan suuntaan E laukkasi paljon hitaammin ja rauhallisemmin. Eli kummassakin suunnassa omat vahvuutensa. Tiedetään mitä jatkossa treenataan. Laukasta käyntiin siirtymiset onnistuivat myös hyvin.



Täytyy nyt kyllä vähän hehkuttaa tuota hevosta, mitä sen kanssa ei voisi tehdä? Elli tekee kaikkea uutta aina korvat hörössä ja yrittää parhaansa. En ole siis vaihtamassa lajia, mutta mielestäni on kiva kokeilla eri ratsastustyylejä. Itse pidän lännenratsastuksen vapaudesta ja hevosen rentoudesta. Ratsastetaan pitkällä ohjalla ja mahdollisimman paljon istunnalla. Tähän minäkin pyrin. Ja Ellikin tuntui tykkääävän.



Itse en ole aikaisemmin innostunut lännensatulasta. Se on omalle pyllylleni hieman liian kova ja jalustimet ovat vääntäneet nilkkaani hassuun asentoon. Mutta tällä kerralla olin yllättävän sinut satulan kanssa. Noin puoli tuntia pellolla höntsäiltiin eikä tuntunut yhtään pahalta. Suitsien järkyttävän pitkät ohjat olivat aluksi hieman ongelmalliset kun ne jäivät satulahuovan alle jumiin. Mutta eiköhän tämä tästä pienellä treenillä onnistu kerta kerralta paremmin.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!