10.1.2013

73. Maailmanympäysmatka 8 minuutissa!

Maailmanympärysmatkoja on nyt harrastettu ahkerasti, tosin hevosen selässä :D Vähän nopeemmin kuin 80 päivässä.

Eräs iltatalli rapsuttelin Ollia ja mietin kaikenlaista. Lähinnä mietin miksi olli hermostuu ratsastajasta niin paljon. Käsiteltäessä se on kuin enkeli, ei tee mitään ja on täysin rauhallinen, mutta kun ihminen nousee selkään niin sinne katosi rauhallisuus ja paikalle ilmestyi epävarma ja vauhdikas hevonen.

Olin ottamassa Ollilta loimea pois ja aloin rapsuttelemaan ja juttelemaan kaikenlaista. Näin selvästi kuinka hevonen nautti saamastaan huomiostaan ja siinä kohtaa iski "älynväläys" hypätä selkään karsinassa. No tuumasta toimeen, Olli on onneksi sen kokoinen että pääsen vaan hyppäämällä sen selkään, ilman satulaakin.

Aloin selästä käsin rapsuttelemaan ja juttelemaan O:lle, aluksi se jännittyi kun kiipesin selkään mutta hetken rapsuteltuani alkoi jo vähän nautiskelemaan. Tein selässä maailmanympärysmatkan ( eli siis käännyin hevosen selässä koko kierroksen ympäri). Aloin vähän ajan kuluttua vaan kehumaan pehmeällä äänellä ja tunsin kuinka sen selässä meni sellaisia jänniä pulsseja ( voisi kai verrata ihmisten kylmiin väreisiin). Tämä oli mielestäni aika mielenkiintoinen asia, lisäksi Olli "mupelsi" suullaan lähes koko ajan, olen tavannut samaan reaktioon kun hevosia hierotaan.
Heppanen seisoa tapitti koko ajan liikahtamatta.

Päätettiin yhdessä Sannan kanssa, että opetamme hevosemme seisomaan tallin käytävällä vapaana, tai riimunnaru on kiinni, mutta se saa vapaasti olla löysänä ja osua lattiaan. Todella huono selitys, koittakaa jaksaa.
Tiistaina ratsastin Ollin ja laitoin sen kuntoon käytävällä. Jätin sen seisomaan riimunnarun kanssa käytävälle ja siinä se seisoi samassa kohtaa vaikka hain varusteita ja säädin jotain muutakin. Kokeilin myös tallin käytävällä samaa kuin karsinassa, eli hyppäsin selkään - kehuin ja rapsuttelin paljon.
Otin Ollilta riimun pois ja ajattelin laittaa pelhaimet, mutta totesin että haluankin hackamoret, joten jätin ponin seisomaan käytävälle täysin vapaana. Kun tulin hackamorejen kanssa takaisin, O oli samassa paikassa kuin lähtiessäni. Se kyllä oppi tuon jutun todella nopeasti.

Kun loppujen lopuksi pääsin ratsastamaan, menin ilman satulaa pellolla. Käynnissä tein todella paljon siirtymisiä ja taipumisia ja kiinnitin erityistä huomiota hevosen suoristukseen. Yhteistyö löytyi yllättävän nopeasti ja oli pitkästä aikaa nautinnollista ratsastaa. Otin vain muutaman ravipätkän, ne menivät yllättävän hyvin.

Keskellä peltoa sain taas idean, teenpä täällä saman minkä karsinassa ja käytävällä. Hevonen seis, alan rapsutella sitä, pitkät ohjat ja toivo parasta. Tein maailmanympärysmatkan puoleenväliin, eli naama kohti häntää ja kävin siihen mahalteni makaamaan. Makasin siinä hetken aikaa kunnes palasin takaisin. Mikä voittajafiilis oli kyllä tuon jälkeen. Keskellä peltoa, pimeällä, maailmanympärysmatka Ollilla! Huh, ei olisi vielä kuukausi sitten tullut mieleenikään tehdä semmoista!

Hyppäsin selästä alas ja kävelin takaisin talliin taluttamatta Ollia laisinkaan. Se käveli vierelläni koko matkan, tein pysähdyksiä ja juoksinkin yhden pätkän ja kiltisti heppanen juoksee perässäni :)

Nyt tuntuu, että taas yhdenlainen tavoite on saavutettu! Hevonen a) seisoo paikallaan, b) ei katoa toiselle puolelle maapalloa kun antaa pitkät ohjat, c) pystyn tekemään selässä oikeastaan mitä tahansa, ilman pelkoa siitä että heppa poistuu paikalta kuin nato-ohjus!
Tämä on niitä kertoja, joilla jaksaa taas eteenpäin ja kaikki huonommat päivät pyyhkiytyvät mielestä pois!

Mitä te lukijat tykkäsitte tälläisestä ei niin normaalista postauksesta, jossa kerroin muustakin kuin pelkästä ratsastuksesta? Haluatteko tälläisiä lisää, vai jätänkö nämä kokonaan pois?
1 kommentti :

  1. taputtaa kummallekkin treenistä.
    oikein kivaa luettavaa tsemppiä !

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!