19.11.2012

59. Vauhdikas päivä!

Lauantai olikin kiireinen, vauhdikas ja mukava päivä! Tämä postaus sisältää pitkästä aikaa kuvia sekä videon!

Aloitin päivän heittämällä heppaset pihalle ja jakamalla aamuheinät. Kun aamuheinät oli syöty, lähdin Veeran kanssa maastoon, mukaani lähti lähi tallilla oleva ystäväni omalla hevosellaan. Olen käyttänyt ratsastettaessa puhelimessani olevaa Sports Tracter- ohjelmaa. Se näyttää kilometrimäärän ja ajan, sekä muita ominaisuuksia. Matkasimme maastossa yhteensä 12,24km, kävellen, ravaten ja pari laukkapätkää ottaen. Veera meni todella nätisti uuden kaverinsa kanssa, vaikka kunto vähän loppuikin loppumatkasta.

Vanhempi kuva Veerasta
Maastosta päästyäni väsäsin Sirkun kanssa meille pellolle "kentän", eli siis 28m*49m alueen, jonka ympärille laitoimme langan. Eli ei siis mikään kummoinen, mutta toimii edes jonkinlaisena kentän korvikkeena. Avonaisella pellolla ratsastaa aina vähän eri tavalla kuin jossain suljetussa tilassa. Meidän hevosemme kunnioittavat lankaa sen verran, että pysähtyvät sen kohdalla eivätkä mene siitä läpi.

Ratsastin Ollilla tällä meidän "kentällämme". Olli tuli pellolle ja ilme oli vähän "mitä ihmettä tänne on viritetty, ei tätä täällä eilen ollu!". Hyppäsin selkään ja mikä vaikutus yhdellä langalla voi olla tuohon hevoseen. Kävelimme monta kierrosta ympäri löysillä ohjilla. Olli meni alkuraveista lähtien yllättävän rauhallisesti ja teki kunnolla töitä. 


Vasenta laukkaa Olli tarjosi melkein koko ajan ja kun lopulta annoin laukka-avut, niin yllätykseni emme singonneet miljoonaa eteenpäin, vaan menimme rauhallisesti sieltä mistä halusin. Vautsi mikä tunne, hevonen ei kaahannut, minä en pomppinut selässä ja molemmilla oli kivaa.
Oikea laukka ei noussut sitten mitenkään, pompittiin, hypittiin ja loikittiin...Vähän aikaa taisteltuani totesin ettei auta ja kokeilin laukanvaihtoa. Tiedän, että Olli osaa esteen päällä vaihtaa laukan, mutta emme ole sitä koskaan sileällä tehnyt.
Itse olen kerran elämässäni vaihtanut hevosella laukan tarkoituksen mukaisesti. Tiedän kyllä miten teoriassa laukanvaihto tehdään, mutten ole sitä käytännössä juuri tehnyt. Esteillä se on kumminkin ihan eri asia kuin kouluratsastuksessa. No ei muuta kuin kokeilemaan, meni se sitten syteen tai saveen. Ja niinhän siinä kävi, että Olli teki puhtaan vaihdon (minun mielestä puhtaan vaihdon) ja itse olin selässä sen jälkeen ihan äimän käkenä (minkä voitte alemmasta videosta todeta). 
Ollin jälkeen ratsastin vielä Ekin! :D
Ekillä menin kanssa "kentällä". Pikku heppasella oli kauhean jänskää uusi paikka ja ihmeelliset äänet. Pääsin ensimmäistä kertaa itse selkään ilman apua (Eki ei yleisesti ottaen seiso paikallaan). Kävelimme, tein pari volttia ja ylitimme puomin muutaman kerran molemmista suunnista. Selästä tulin alas Sirkun avustuksella.

Ratsastusten jälkeen tein vielä tallityöt sekä iltatallin ja lähdin 4h tanssimaan! :D Voin sanoa, että yöllä 2 aikaan alkoi jaloissa jo hiukan tuntua!

Täytyisi taas mennä jonnekkin kunnon koulutunnille, jotta saisin selän suoraksi ja kädet ylös! Ja ensi kerralla voisin jättää nuo punaiset villasukat kotiin :D

Koeviikko pukkaa päälle, mutta koitan postailla tänne aina kun vaan kerkeän ja on kuvia tai jotain uutta. Nyt tuli ainakin ihan kiitettävän mittainen postaus. Nähdään taas ensi kertaan!1 kommentti :

  1. veera hyppää hienosti kovaa ja korkealta :D olli menee hienosti keulien ja eki varovasti mutta varmasti. upeat ja terveen oloiset hevoset! kiva katsella ja lukea teidän kaikkien touhuja :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!