7.11.2012

54. Tie sydämeen käy vatsan kautta!

"miten ruokit kilpailevia hevosia. perus kauralla vai jollain kunnon pöperöllä. jos on vaikka este hevonen mikä tarvitsee paljon voimaa että jaksaa hypätä.?" Tähän kyseiseen kysymykseen aion nyt vastata!
Eli siis kerron miten omat hevosemme syövät ja yritin nyt ottaa vähän kuviakin.

Olen ottanut kaikki kuvat puhelimellani, joten laatu ei päätä huimaava ole. Mutta näätte nyt edes vähäsen.

Tallillemme jäi yksi nurkkaus vähän tyhjäksi ja toiselta tallilta inspiraation saatuamme teimme siitä ruokanurkkauksen! Kaikki hevosten ruoat samassa paikassa kätevästi. Helppoa!


Meillä Olli saa ruoaksi aamuisin ja iltaisin ½l Cavalorin Sensitive- rehua. Sensitive on hyvää rehua kuumuvalle hevoselle, siinä on vähän sokereita ja se sisältää runsaasti raakakuituja ja rasvaa. Se on myös todella hyvää herkille hevosille. Ollilla kokeiltiin ½l kauraa alkuaikoina ja totesimme ettei se käy tälle hevoselle ollenkaan.
Olli saa myös kuuriluontoisesti yrttejä ja erilaisia yrttiuutteita sekä öljyä, joita Sanna valmistaa, kun on tälläinen kuuri, niin yrtit ja muut annetaan Cavalorin mash and mix- rehun kanssa. Näin Olli syö ruokansa paremmin. Olli on syönyt myös Greenlineä yhden säkin, jotta saisi vähän enemmän massaa.


Sensitive näyttää mysliltäVeera ja Eki saavat päivässä molemmat ½l Cavalorin Strucomix:ia. Veera saa lisäksi ½ litraa kauraa.
Joka ilta hevoset saavat myös kivennäistä ja kerran kuukaudessa on lisäksi pellavaviikko, jolloin jokainen hevonen saa noin ½l pellavaa.Tietysti meillä on myös oma leipä-ämpäri herkkuhetkiä varten! Tai sitten näin syksyisin myös porkkanoita tai omenia :)


Kuva näköjään väärinpäin :(

Lisäksi hevosemme saavat kolme kertaa päivässä heinää, joka on hevosen perusravintoa. Lisäksi aina on tarjolla puhdasta ja raikasta vettä! Vesiastiat putsataan säännöllisesti ja heinä on navetan parvella suojassa. Pyrimme Ollin kohdalla syöttämään paljon heinää, jolloin väkirehujen määrää saisi pienennettyä.


Lisäksi hevosillamme on pihalla sekä sisällä suolakivet. Käytämme himalajan suolakiveä, joista kaikki hevosemme ovat pitäneet.


Hevostemme ruoka määrä liippuu liikutuksen määrästä sekä hevosesta itsestään. Näillä ollaan nyt menty.

Mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!