4.9.2012

33. Pomppuloikkailua!


Pahoittelen vähän pidemmästä tauosta, olin viikonloppuna mökkeilemässä ja ratsastin tänään Ollin. Sanna ratsasti nämä välipäivät, ja olimme jo aiemmin sopineet että hyppään. Sain Sirkun kuvaamaan meitä, joten luvassa on kuvia ja videomateriaalia :)

Rakensimme toiselle pitkälle sivulle innarin, ja toiselle sivulle okserin. Rakensimme myös kaksi suunnanmuutos estettä, mutten hypännyt näitä laisinkaan. Laitoin tällä kertaa nivelet suuhun ja heti jo martingaalit.

Olli ei malttanut kävellä kuin puolikierrosta, jonka jälkeen päätti jo hölkötellä. Otin siis ohjat käteen ja tein pysähdyksiä sekä väistöjä. Ravissa yllättävän rento ja kuuntelevainen, ei painanut kädelle yhtään.


Tulin innarin sisään ravissa pari kertaa, ensimmäinen este oli puomi ja välissä laukannosto ja 60cm pysty. No ravissa pääsin pari kertaa tulemaan ja sitten tultiin laukassa heppasen tahdosta. Yllättävän onnistuneesti meni, vaikka pari kertaa itse möhlin.
Hyppäsimme myös okseria molemmista suunnista n.4 kertaa. Vain kerran puomi putosi, koska Olli lähti hyppyyn aivan liian kaukaa, vaikka väliin olisi mahtunut vielä laukka-askel. Kumminkin hypyt olivat hyvän tuntuisia vaikka mopo ei aina ollutkaan ihan hallussa.Lopuksi nostin jalustimet kaulalle ja menin pääty-ympyrällä ravia. Tämä on haastava tehtävä meille molemmille. Minulle siksi, että ravi on todella isoa eikä se ole helppoa istua. Poni taas ei vielä ymmärrä että voi ravata vaikka istunta onkin satulassa jatkuvasti kiinni. Mutta lopuksi tämäkin harjoitus onnistui molemmilta. Kiinnitin erityisen paljon huomiota omaan ryhtiini ja käsieni asentoon, ja sain niitä taas hetkellisesti ainakin korjattua.

Loppuraveista kuva

Sain kerran anonyymiltä viestin: "Mulla olis yks vinkki. Kannattais myödätä kädellä pidemmälle eikä pitää niitä tuossa alhaalla. Hevosenkin on varmaan mukavampi hypätä kun sille annetaan tilaa kädellä." Ja tähän yritin tänään vaikuttaa ja onnistuinkin jo hiukan paremmin. Kiitos siitä anonyymi että annoit vinkin, etkä alkanut suoraan haukkumaan, kaikki emme ole täydellisiä.

Jäi kyllä positiivinen mieli päälle tämänpäiväisestä. Tarvitsee hommata vatsapanssari tuolle hevoselle, kun noin paljon noita etusiaan nostelee. Tänään Olli ei tehnyt laukassa yhtään hyppyloikkia, tai vaihdellut laukkoja joka on taas askel eteenpäin.

Loppuun vielä video kooste päivän hypyistä :)
Haluaisiko joku kertoa miten saisin tuon videon isommaksi?


Mitäs tykkäsitte?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!