18.9.2012

37. Fiilistelyä!

Kuinka voi hevonen olla kuin yö ja päivä eri päivinä? No kai meillä kaikilla on omat hyvät ja huonot päivämme.

Tänään menin Ollilla hackamoreilla kentällä ja rakensin meille kivan pienen radan kun tallilla ei ollut ketään muita. Yrittäkää saada piirustuksesta selvää, paintilla on vaikea piirtää!
Elikkä siis kuvassa olevat punaiset pallerot ovat tötsiä alias tötteröitä. Mustat ovat ravipuomit ja siniset ovat katkenneet puomit, jotka ovat noin 60cm pitkät. Tötsien avulla pystyin ratsastamaan symmetriset pääty-ympyrät sekä harjoitella kolmikaarista kiemurauraa.Alkukäyntien jälkeen tein pysähdykset päädyissä olevien tötsien väliin ja menin pienten puomien kautta loivaa kiemurauraa. Teimme myös toisella pitkällä sivulla avo- ja sulkutaivutuksia. Kun tehtävät onnistuivat hyvin käynnissä, aloin ravaamaan. Olli venytti kaulaansa eteen alas ja annoin ravata hetken kokouraa aika pitkällä ohjalla.
Hetken verryteltyämme aloin kokoamaan ravia istunnallani. Olli on todella tarkka istunnasta ja itse pitää muistaa keventää hitaammin, eikä lähteä kaahoitteluun mukaan. Tänään keskityin siihen, että pidän käden paikallani ja ratsastan mahdollisimman paljon istuntaa ja pohjetta. Pohkeita tehostaakseni laitoin kannukset jalkaan. Yllätyin positiivisesti kuinka kivalta poni tuntui! Ei painamista ohjalle, ei jumittelua tai mitään ylimääräistä! Oli tosi kiva työskennellä kun oli yhteistyöhaluinen hevonen.

Harjoitusravissa tuli oikein wow-fiilis! Hevonen kulki tasapinoisessa ravissa koottuna ja todella pehmeällä kädellä! Ratsastin kolmikaarisella kiemurauralla aina tötsien väliin pysähdykset. Olli reagoi todella pienillä avuilla pysähdykseen, malttoi seisoa paikallaan ja puhdas siirtyminen raviin! Tämä on iso edistys askel meillä, Ollille siirtymiset ovat olleet todella vaikeita. Fiilistelin hetken aikaa ravissa ja nautin tunteesta!

Laukkasin ensin vasempaan kierrokseen, tein pari pääty-ympyrää. Olli kokosi laukkaa paljon paremmin kuin aikaisemmin, laukka pyöri eteenpäin ja oli rentoa. Otin laukkaa oikeaan suuntaan, heppasella on ollut ennen ongelmia tämän laukan nostossa, joka nousi tänään suoraan tahdikkaasta ravista! Jes, taas edistystä!
Otin molempiin suuntiin laukanvaihdon tötsien välissä ja molempiin suuntiin puhtaat vaihdot, vaikka kuski mokasi toisessa vaihdossa itse.

Ratsastin kentällä ehkä 40min, jonka jälkeen menin kävelemään maastoon loppukäynnit. Maastossa olin yhtä hymyä ja mietin mitä kaikkea olemme vajaan 4kk aikana opetelleet yhdessä ja tuli kyllä niin hyvä mieli :)
Tämä on niitä päiviä jotka korvaa kaikki epäonnistumiset ja pohjalla rypemiset!

Toivottavasti jaksoitte lukea pidempää selostustani.
Loppuun pari satunnaista kuvaa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!