9.7.2015

Kyllä me kisoihin treenattiin




...muttei sinne koskaan päästy. Kisat siis peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Miksi meille käy aina näin? Raahattiin meidän estekalusto naapuriin, jotta pääsimme edes ylipäätään hyppäämään ja nyt se pitäisi hakea sieltä takaisin... Unohdin ratsastuskengät kotiin, jonka vuoksi ratsastin taas tutuilla ainoilla. Kaikki kuvat (c) Sirkku.



Elli oli kentälle tullessaan ihan fiiliksissä, se alkaa steppailemaan kun näkee esteitä ja tietää kyllä mikä tunnin aihe on. Tehtävinä oli päädyssä lyhyellä sivulla pysty, yksi sarja ja suunnanvaihdos este. Sen verran, että sai pientä rataa hypättyä. Sirkku ratsasti ensin ja minun allani olikin sitten hyvin lämmitelty hevonen. Elli oli kivan virkeä ja sopivan eteenpäinpyrkivä.



Sarjan hyppääminen oli kyllä päivän onnistunein suoritus. Elli hyppäsi todella hyvin ja terävästi. Kerran mentiin b-osalta ohi, kun ulkopohkeeni seikkaili jossakin. Muita ongelmia ei ollutkaan. Kyllä mamma hoitaa. Päädyssä oleva pysty onnistui heti, kun sai hevosen suoristumaan ennen estettä, joka vaati aika tiukkaa käännöstä uran poikki. Haastetta lisäsi vielä se, että esteen jälkeen piti päästä toiselle esteelle, joka sijaitsi kentän keskellä. Elkopohkeen merkitys oli suuri, mutta onnistui se muutaman epäonnistumisen jälkeen. 



Lopuksi tulin pelkkää suunnanvaihdos estettä. Vasempaan kierrokseen hypyt olivat hyviä ja sujuvia. Vaihdoin sitten suuntaa, lähestyimme estettä ja E pysähtyi. Se ei mennyt lähellekkään estettä. Yritin uudestaan ja sama homma. Pyysin sirkun laskemaan esteen ristikoksi, jolloin sain E:n menemään siitä ravilla yli. Todella jännittyneesti ylitimme esteen ja yritin toisesta suunnasta, heti yli ilman mitään epäilyä. Mutta taas toisesta suunnasta lähestyttäessä pelotti hirveästi. Laitoimme sitten ravipuomit, ja lopuksi tulin pelkkiä ravipuomeja ympyrällä, niin kauan, että E rentoutui. En tiedä mikä esteessä oli, osuiko siihen joku varjo? Mahdollisesti.

Lopuksi vielä loppuverryttelin Ellin ja se olikin hyvin elastinen ja rento. Tällä treenillä oltaisi hyvillämielillä lähdetty kisoihin, mutta aina ei voi voittaa. Noh, me treenataan sitten seuraaviin kisoihin.





5 kommenttia :

  1. Teidän meno näyttää nykyään tosi hyvälle! :)

    VastaaPoista
  2. Pitkästä aikaa tulin katsomaan blogiasi, mutta mihis Olli on hävinnyt? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaisemmista postauksista saakin selville, että Olli on myyty.

      Poista
    2. Okei. Valitettavasti puhelimella on erittäin hankala selata postauksia, joten siksi kysyin.

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!