6.2.2015

Tiistain estetreenitIlmottauduin estekisoihin hyppäämään Ellillä 60cm ja totesin sen jälkeen, ettemme ole koskaan edes hypänneet sarjaa puhumattakaan radasta. Tiistaina sovin Sirkun kanssa treenit, joten sain puomien nostajan/kuvaajan mukaan. Kaikki kuvat/videot jälleen (c)Sirkku!

Talvi oli kuitenkin tehnyt vähän kepposia. Ketällä oli lunta yli 50cm ja esteet jossain siellä lumen alla..Hurraa! Noh, onneksi on traktori ja linko, joten Pappani linkosi kentän sillä välin kun itse kaivoin hangesta esteitä ja vieläpä löysinkin ne! Kun Sirkku ssapui, teimme viiden esteen pienen radan kentälle.Voi pienen hevosen innostusta, kun se näki kentällä esteitä. Punainen viltti oli Ellillekkin hieman vieras esine, mutta kävi sitä kuitenkin nuuhkaisemassa. Alkukäyntien jälkeen oli tarkoituksena ratsastaa hieman koulua ja saada Elli kunolla läpi, muttei siitä mitään tullut. Tehtiin siis ravissa pientä kahdeksikkoa ja voltteja, jotta sain mamman edes jotenkin kuulolle. Sen jälkeen rentoa laukkailua kenttää ympäri, jotta lihakset vertyvät kunnolla. Sitten käveltiin välikäynnit ennenkuin aloimme hyppäämään.Aloitin hyppäämään pientä ristikkoa ympyrällä, tarkoituksena saada vaan sujuvia laukkalähestymisiä ja esteen jälkeen jatkettua puhtaalla laukalla. Tämä tehtävä onnistuikin yllättävän hyvin ja saatiin kivoja lähestymisiä ja hyppyjä.
Seuraavaksi tulin linjalla ristikko-pysty, jossa oli sinisiä pelokkeita. Ensimmäisellä kerralla lähestyttäessä E pysähtyi, mutta otti puolitoista askelta ja hyppäsi kuitenkin siitä yli. Seuraavalla kerralla pääsimmekin jo suht sujuvasti yli! Myös pystylle, jonka alla punainen viltti oli, kiellettiin ensimmäisellä kerralla, toisella kerralla tuli hapuileva lähestyminen, mutta este ylitettiin kuitekin.
Oikeaan kierrokseen Elli hyppäsi portin ensimmäisellä yrityksellä yli, mutta vasempaan se olikin tosi pelottava..Portti on täysin identtinen kummastakin suunnasta, joten tiedä sitte mikä siinä niin pelotti. Muutaman yrityksen jälkeen pääsimme kuitenkin yli.
Okserin hyppääminen ei tuottanut muuta ongelmaa, kuin lauka hajoamisen/ristilaukalle laskeutuminen. Muutamien toistojen jälkee tämäkin alkoi sujua jo paremmin ja varsinki lähestymiset onnistuivat hyvin.Sitten hyppäsin yhden radanpätkän (joka näkyy videolla), meidän ensimmäinen kokonainen ratamme! Vaikka lähestyimme muutamalle esteelle ravissa, niin meno oli yllättävän jouhevaa. Elli ei stoppaillut ja olikin innokkaana menossa aina kohti uutta tehtävää. 60cm on kuitenkin sen verran pieni este, että siitä pääsee ravillakin hyvin yli ja se on varmempi tapa, jos este on pelottava. E korjasi myös laukkaa kivasti mutkissa ja ristilaukkaa ei ollut kuin muutama hassu askel. Puomit pysyivät ylhäällä ja kuski kyydissä. Ensimmäiseksi radaksi olen tyytyväinen. Me keritään muutama treenikerta vielä ottamaan ennen kisoja, joten toivoa on vielä.Lopuksi oli ihan pakko kokeilla ja hypätä muutama este ilman satulaa. No, Elli hoitikin homman hieman paremmin kuin Diva (katso täältä!) ja saimme hyviä hyppyjä myös ilman satulaa. Itselläni oli kyllä sisäreidet seuraavana päivänä kipeät...

Lopuksi ratsastin ilman satulaa kevyet loppuveryttelyt ja pitkät loppukäynnit. Elli pääsi karsinaan kuivattelemaan ja sai ison kasan herkkuja!


Lopussa koostevideota meidän hypyistämme ja rata näkyy myös videolla.


Viikonloppuna hevostellaan taas ja kamerakin on paikalla!

2 kommenttia :

 1. Hevonen on kyllä ihanan innoissaan:)Hyvinhän se meni,varsinkaan jos ei todellakaan ole ennen rataa hypätty!tsemppiä kisoihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli tykkää tosi paljon esteiden hyppäämisestä :)
   Kiitos paljon!

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!