20.7.2014

Ellin treenejä koulussa ja esteilläSunnuntaina ratsastin Divan jälkeen Ellillä. Hetken aikaa arvoin pystynkö ratsastamaan Ellillä tippumisen jälkeen, mutta E on niin hellpo niin ajattelin ainakin kokeilla. Jos en olisi pystynyt ratsastamaan, niin olisi Sirkku saanut toimia kuskina.
Selkään noustessa käteni naksahti ja sattui hetken aikaa, mutta kipu ei jatkunut joten päätin jatkaa ratsastusta.


Tällä kertaa otin heti alkukäyntien jälkeen kunnollisen ohjastuntuman, mikä on ollut Ellin kanssa alusta asti ongelma. Ensin hieman protestointia pään heiluttamisella, mutta yllättävän nopeasti hyväksyi tuntuman. Itse piti olla todella tarkka oman käden kanssa, E reagoi samantien jos oma käsi ei ollut tasainen. Sitten vielä kun saisi tuon alahuulen "fläpätyksen" pois jollain keinolla.
Ratsastin kannuksien kanssa, Ellistä kun jää välillä hidas pohkeelle kouluratsastuksessa.


Ravi sujui yllättävän hyvin ja löydettiin jo muutamia pätkiä, joissa E liikkui oikeinpäin. Alkuun ympyröillä kääntyminen oli haastavaa, kun tamma kääntyi kuin kärryjen edessä. Muutamia ympyrötä ja taivuttelua ja alkoikin sujua paljon paremmin. Ellillä ei ole hetkeen ratsastettu kunnolla koulua kentällä, joten pikkuhiljaa palauellaan asioita mieleen.


Laukka oli yllättävän hyvää, siihen on tullut hieman enemmän voimaa ja sen vauhtia pystyy säätelemään. Nostoja pitä vielä hieman muisttella, E kun osasi ne joskus molempiin suuntiin käynnistä.
Kentällä oli esteet jo valmiiksi paikoillaan, joten menin Ellillä muutaman kerran vähän jumppaa. Edellisestä estekerrasta on todella kauan aikaa, joten esteet olivat minikokoisia.


Elli tuntui tykkäävän hyppäämisestä kovin, se laukkasi intopiukeana korvat tötteröllä esteelle. Muutaman kerran hieman liioitteli esteen korkeuden suhteen. E selvitti pienen jumppasarjankin ilman ongelmia ja osasi hallita jalkansa hienosti. Pienen ristikon alla oli pelokkeena tuo vihreä matto, mutta silti Elli hyppäsi sen epäröimättä ensimmäisellä yrityksellä. Hieno mamma!


Nyt kun Diva on myyty, alan ratsastamaan Ellillä aktiivisemmin. Monipuolista treenaamista joka saralla, joten ratsastuspostauksia on luvassa jatkossakin. Välillä saattaa ilemstyä postausta muistakin hepoista, joilla ratsastan/puuhailen.
Olen tällä hetkellä töissä, jonka vuoksi päivästä suurinsa kuuluu siellä ja blogin kirjoittamiseen jääävä aika on aika kortilla. Yritän kuitenkin panostaa blogiin nyt kun se on ollut hetken hiljaisemmalla elolla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!