10.6.2014

Takaisin treenin pariin

Koulutuuppari ilmoittautuu!


Se tauko loppui nyt! Pidin itse ratsastuksesta viikon vapaan, teki ihan hyvää välillä tehdä muutakin. Sirkku liikutti Divaa ratsain ja minä liikutin muilla tapaa, kuten juoksuttamalla. Sunnuntaina päätin ratsastusloimailun ja kävin Divan kanssa reilun tunnin lenkin maastossa. Rento lenkki hyvässä säässä mukavassa seurassa, parempaa aloitusta saa kyllä hakea.


Maanantaina ratsastimme Sirkun kanssa Divan puoliksi, joten saattekin nyt uusia kuvia. Koska itselläni oli pieni tauko koulutuuppaamisesta, emme tehneet ihmeempiä. Kuitenkin oli kunnon koulutuuppari-fiilis, joten väännettiin sitten hetki kentällä. Sirkku ratsasti ensimmäisenä, joten sainkin hyvin verrytellyn ponin alle.


Hain tasaista tahtia ja suoruutta, ponilta kun oli ulkopohje päässyt vähän unohtumaan. Parit ravilisäykset kokeiltiin, ne onnistuvat nykyään ilman rikkoa laukalle. Muutamia siirtymisiä ja vähän taivuttelua, niistä oli päivän tunti tehty. Sekä yleistä fiilistelyä. Diva oli jotenkin todella helppo ratsastaa, joten nautin vain fiiliksestä!


Laukan nostot ovat todella hyviä nykyään, nosto on oikeasti nosto ja sen voi tehdä pysähdyksestä, käynnistä tai ravista. Laukassa olen alkanut kokoamaan ponia vähitellen ja hidastamaan laukan vauhtia. Tämä vaatii vielä kuntoa ja lihasmassaa, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa. Olemme harjoitelleet puomin avulla myös laukanvaihtoja, jotka sujuvatkin hyvin, joskin poni niistä hieman innostuu. Heh.


Tänään huomasin kyllä taas, että ratsastuksesta on ollut pinei tauko. Selkä on hieman jumissa ja muutenkin lihaksissa tuntuu. Divan kanssa ei kipeydy niinkään vatsalihakset, mutta selkälihakset kyllä! Näin jälkeenpäin taas kuvia katsoessani huomaan, että ratsastan liian pitkillä ohjilla vieläkin. Ensi kerralla aion kiinnittää asiaan erityistä huomiota.


Lopuksi suuntasimme pellolle ottamaan muutamia kuvia, mutta ne kuvat saatte erilliseen postaukseen, niitä olisi muuten aivan liikaa. Ratsastin myös Ellillä, josta saatte kanssa oman postauksen lähipäivinä. Muistakaa nauttia kesästä ja rapsutella heppojanne!


8 kommenttia :

 1. En tarkoita tätä millään pahalla, mutta miksi et käytä ratsastussukkia, ridahousujen päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska onnistun hukkaamaan kaikki sukkani :D onhan mulla varmaan seitsemät sukat, mutta kun miellekkään ei ole pareja. Joten menen sitten ilman.

   Poista
 2. tätä on odotettu ! kunnon paluuta blogiin ;D

  VastaaPoista
 3. Huomatkaa pinkit reinot mihin niitä sukkia tarvitaan rennosti reinoilla :D

  VastaaPoista
 4. Kylläpä poni näyttää kuvissa todella hyvältä!:)

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!