8.4.2013

Vapaapäivän tuupausta

Kouluratsastusta ja video!Minulla oli tänään koulusta vapaapäivä, joten mikä sen parempaa kuin lähteä ratsastamaan Voistion kentälle? Jep, eli siellä oltiin tänään Ollin kanssa ja sain Marikan kuvaamaan, kiitos!

Matka Voistioon oli aika rasittavaa, Olli ei kävellyt askeltakaan ja otti heti nokkiinsa jos yritin saada sen kävelemään ohjastuntumalla. No sitten me sipsutettiin koko matka ja vatsalihakseni meinasivat kuolla.

Aloin kentällä työskennellä ensin käynnissä, hain Ollia pyöreäksi ja tein pohkeenväistöjä. Olli aluksi ihmetteli tarhassa olevia hevosia, mutta keskittyi kumminkin työntekoon. Pohkeenväistöt sujuvat jo paremmin, enemmän pitäisi saada tasaisuutta ja takapää paremmin linjaan etupään kanssa.
Ravissa hain hyvää rytmiä ja se alkaa löytymään, Olli ei painanut kädelle, ei kiihdytellyt ja sopiva vauhti alkaa löytymään pikkuhiljaa. Muutamia pätkiä O meni nätisti peräänannossa, mutta tasaista peräänantoa ei vielä löydy. Se tulee ajan kanssa, nyt ensin hyvä rytmi, ratsastajan istunta ja avut kohdalleen ja hevoselle enemmän lihaksistoa.
Olin kyllä tyytyväinen tämän päivän raviin, se ei ollut kaahotusta ja hyviä pätkiä tulee aina vain enemmän ja enemmän :) Harjoitusravi on vaan ihan kamalaa istua, vatsalihakseni huutavat aina hoosiannaa.
Laukka olikin aika yllätys, sain hidastettua laukkaa ja O haki siinäkin pätkiä pyöreäksi. Itse en vaan osaa istua tuolla laukassa kunnolla, no treeniä vaan lisää!
Olen kyllä tyytyväinen hevosen tämänpäivän suoritukseen, se toimii nivelillä kerta kerralta paremmin. Tänään tuli jo monta hyvää pätkää ja tästä on taas suunta vain eteenpäin. Yhteistyömme alkaa myös toimia, menemme samaan suuntaan, itse uskallan ratsastaa ja tukea hevosta ja se luottaa minun päätöksentekoihini.

Videolla tiivistettynä tämänpäivän ratsastelut:2 kommenttia :

 1. Hauskasti sipsuttaa ravia, laukka on huomattavasti rennompi liike ollin mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli sipsuttaa ravissa, koska en osaa istua siellä vielä oikein. Ollin liike on nimittäin todella isoa kun kulkee oikeinpäin ja takajalkojaan kunnolla käyttäen, ja en itse pysty istumaan selässä häiritsemättä hevosta.
   Laukka on huomattavasti helpompi istua minulle (vaikka en sielläkään istu täysin oikein). Ja Ollikin laukkaa mieluummin.

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!